Οι “Γέφυρες Τέχνης” με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά για τους καταυλισμούς στη Λέσβο

Συνάντηση εργασίας της οργάνωσης «ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ» με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 04.02.2021. Η υπεύθυνη της οργάνωσης  Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση στους δύο καταυλισμούς Ελλήνων Ρομά στη Λέσβο, για τις ενέργειες με σκοπό την διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης και παραμονής των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς και για τους προβληματισμούς και τις προκλήσεις, που αναδύονται στο πεδίο. Ανέπτυξε το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις, που υλοποιούν από το 2018 σε εθελοντική βάση, καθώς ακόμα δεν επιδοτούνται από φορείς είτε ιδιώτες, ενώ επεσήμανε τα σημαντικά επιτεύγματα, ιδιαίτερα στις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας Covid-19.

Οι “Γέφυρες Τέχνης” με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά για τους καταυλισμούς στη Λέσβο

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Βασίλειο Πάντζο και τον Νομικό Σύμβουλο Ηλία Γιαννόπουλο, τέθηκαν οι βάσεις μιας θεσμικής συνεργασίας. Η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» συνεχάρη θερμά την κ. Αρμπελάεθ και εξήρε το έργο της οργάνωσης. Οι «ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ» αποδέχθηκαν ευχαρίστως την πρόσκληση να συμμετάσχουν στο Διεθνές Επετειακό Συνέδριο Ρομά 2021.

Μια επίσης σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο Ελευθέριο Ντουρουντού. Συζητήθηκαν θέματα καταπολέμησης προκαταλήψεων και κοινωνικών διακρίσεων, καθώς και αντιμετώπισης φαινομένων στοχοποίησης, στιγματισμού και εκφοβισμού, όπως αποτυπώνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες στη Λέσβο. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι «Γέφυρες Τέχνης», με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, δώρισαν τον περασμένο Δεκέμβριο διάφορα είδη ατομικής υγιεινής στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου. Ο κ. Ντουρουντούς, δέχτηκε συμβολικά μια πάνινη τσάντα και μια ζωγραφιά από το δημιουργικό εργαστήριο της οργάνωσης, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και τις κοινωνικές διακρίσεις, φιλοτεχνημένη από μαθητή κάτοικο του καταυλισμού Ελλήνων Τσιγγάνων στον Παπάδο.

ΕΡΤ

Loading

One thought on “Οι “Γέφυρες Τέχνης” με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά για τους καταυλισμούς στη Λέσβο

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock