Σάμος: Ζητά επιπλέον δρομολόγια το Επιμελητήριο

Για νέο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του Νομού Σάμου  τις ημέρες του Πάσχα, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας.

Ζητά να υπάρξει επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα του Πάσχα καθώς τα δύο που έχουν προγραμματιστεί  δεν εξυπηρετούν κυρίως για τον ανεφοδιασμό των νησιών αφού  μετά το δρομολόγιο της Μεγάλης Πέμπτης 5/4 το επόμενο δρομολόγιο με το οποίο θα υπάρξει δυνατότητα εφοδιασμού των νησιών του νομού θα είναι 8 μέρες αργότερα.

“Κύριε Υπουργέ,

Για ακόμα μια φορά βιώνουμε τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών μας. Με βάση τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν για την εβδομάδα μετά το  Πάσχα δηλαδή από 9 – 15 Απριλίου προβλέπονται μόνο 2 αναχωρήσεις πλοίων από Πειραιά για Ικαρία και Σάμο και μόνο μία για τους Φούρνους. Δεμένου μάλιστα ότι η μία αναχώρηση είναι το πρωί της  Τρίτης του Πάσχα 10/4 μετά δηλαδή από αργίες ουσιαστικά η μοναδική αναχώρηση που θα είναι αυτή τα παρασκευής 13/4.

Ουσιαστικά μετά το δρομολόγιο της Μεγάλης Πέμπτης 5/4 το επόμενο δρο0μολόγιο με το οποίο θα υπάρξει δυνατότητα εφοδιασμού των νησιών μας θα είναι 8 μέρες αργότερα!!!. Επίσης να σημειώσουμε και τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων  και των επισκεπτών που θα προκαλέσει η ύπαρξη μόνο 2 δρομολογίων μια εβδομάδα αιχμής όπως είναι τη μετρά το Πάσχα.

Παρακαλούμε λοιπόν για τις άμεσες ενέργειες σας για την άρση του αποκλεισμού των νησιών μας με προγραμματισμό ενός επιπλέον ενδιάμεσου δρομολογίου.

Είμαστε στην διάθεσή σας”  καταλήγει η επιστολή.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα