Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Μας εξαπάτησε

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε σήμερα πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.

Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Μας εξαπάτησε
Μια φωτογραφία που η υπουργός αρνήθηκε πως υπάρχει

Η υπουργός, μιλώντας σε διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού, επέμεινε σε τέσσερα σημεία:

  1. Πήρε αποστάσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και ότι την εξαπάτησε.
  2. Τόνισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη
  3. Επανέλαβε ότι δεν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης καμιά επώνυμη καταγγελία για τον κ. Λιγνάδη όταν τοποθετήθηκε στην κεφαλή του Εθνικού Θεάτρου.
  4. Υπογράμμισε ότι με το που έγιναν επώνυμες καταγγελίες, η κυβέρνηση πήρε αμέσως τα αναγκαία μέτρα.

Η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Προανήγγειλε δε την κατάρτιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Τέχνες και την Εκπαίδευση.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, καθώς και για υποκρισία.

Μας εξαπάτησε

«Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει».

Η υπουργός Πολιτισμού είπε ακόμα ότι:

«Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση. Είμαστε κράτος δικαίου και γι’ αυτό προχωρούμε διά της θεσμικής οδού, της Δικαιοσύνης. Δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Δεν καθυστέρησα καθόλου. Η επώνυμη καταγγελία για θύτη και θύμα προέκυψε χθες τα ξημερώματα».

Τόνισε δε ότι:

«Ο πρωθυπουργός γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο ως ηθοποιό. Ας ψάξουν μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε προσωπική παρέα μαζί του. Δεν θα βρουν».

Πρόσθεσε ότι: «Όταν επελέγη ο Δημήτρης Λιγνάδης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού. Δεν είναι χτεσινός στο Εθνικό. Ήταν παρών στο Εθνικό από το 1986, δεν υπήρχαν αντιρρήσεις ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση. Επαναλαμβάνω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε αλλά δεν είχε βρεθεί κάποιος να μου πει το παραμικρό για την ιδιωτική του ζωή. Ο κ. Σκουρολιάκος, ο κ. Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαια ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει».

Για το αίτημα της παραίτησής της υπογράμμισε:

«Πώς γίνεται να υπάρχει πολιτική ευθύνη όταν δεν γνωρίζαμε; Η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν γνώριζε τίποτα για αυτά όλα, τα οποία αφορούν στην προσωπική ζωή του Δημήτρη Λιγνάδη, τα οποία είναι καταδικαστέα και αποτρόπαια».

Ο φάκελος στη Δικαιοσύνη

Στο μεταξύ στη διάθεση της Δικαιοσύνης θέτει η υπουργός όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

Η κ. Μενδώνη κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη Δικαιοσύνη.

Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Η απάντηση του Λιγνάδη

Οι θεσμοί θα αποφασίσουν αν είμαι επικίνδυνος

Η πρώτη δημόσια αντίδραση του Δημήτρη Λιγνάδη στα όσα είπε σήμερα στη συνέντευξη τύπου η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη ήρθε πριν από λίγο από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου για τον οποίο έρχονται στο φως της δημοσιότητας σκληρές καταγγελίες και μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση από άτομα που κινούνται στο χώρο του θεάτρου, μιλώντας στo protothema.gr τονίζει πως «σήμερα μεσολάβησαν διάφορα, το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι η δήλωση της κυρίας Μενδώνη και επιφυλάσσομαι για το μέλλον. Αν πραγματικά η υπουργός είπε κάτι τέτοιο, αν πραγματικά έχει αποτυπωθεί έτσι όπως το είπε, θέλω να σας πω ότι το αν είναι κάποιος επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι, αυτό το αποφασίζουν οι θεσμοί. Δεν προαποφασίζεται και σίγουρα δεν προεξοφλείται. Αυτό είναι μια κρίση της κυρίας Μενδώνη την οποία πρέπει να την αποδείξουν άλλοι θεσμοί…».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα των μηνύσεων αρκέστηκε να πει μόνο, ότι «οι καταγγελίες έχουν βγει στον έντυπο τύπο και τα media. Δεν έχω πάρει κάτι στα χέρια μου. Εδώ και ένα μήνα γίνεται αυτό με αυτή τη φημολογία. Σαν να προεξοφλείται και να προδικάζεται…».

Και άλλες φωτογραφίες

Απαραίτητο συμπέρασμα

Ο Λιγνάδης ήταν φίλος της κυρίας Μενδώνης και φωτογραφίες υπάρχουν σε αντίθεση με το ψέμα που διέδωσε. Το εαν είναι ένοχος ή αθώος ναι είναι αλήθεια θα το κρίνουν οι θεσμοί, δηλαδή η δικαιοσύνη. Το εαν γνώριζε η κυρία Μενδώνη την άλλη πλευρά του Λιγνάδη, όχι δηλαδή την πολιτιστική, το πόσο καλός ηθοποιός είναι, αυτό σίγουρα δεν μπορούμε να το εξακριβώσουμε. Όμως το να ρίχνεις ευθύνες στην αντιπολίτευση για τις επιλογές σου είναι λίγο βλακώδες…..

ΠΗΓΕΣ

  • CNN-Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Μας εξαπάτησε
  • ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-Λίνα Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Αυτό προκύπτει τώρα
  • ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-Λιγνάδης: Οι θεσμοί θα αποφασίσουν αν είμαι επικίνδυνος

Loading

3 thoughts on “Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Μας εξαπάτησε

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO