Ο κόσμος αλλάζει, ΜΗΝ μας τρομάζει…

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

Ο κόσμος αλλάζει, ΜΗΝ μας τρομάζει…

Σαν σήμερα 17 Οκτωβρίου (έστω και συμβολικά) του 1917 μια Επανάσταση εκεί που εξερράγει άλλαξε τον ρού της ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήταν η Επανάσταση των «Μπολσεβίκων» που σφράγισε τον 20ο αιώνα με εκκωφαντικές ελπίδες και έδωσε ζωή στο όνειρο εκατομμυρίων αδικημένων και καταπιεσμένων εργατών και εργαζομένων όπου Γης…

Ήταν η Επανάσταση των «Μπολσεβίκων» της τότε Τσαρικής-Δεσποτικής Ρωσίας που έσπαζε με κρότους και θόρυβο πολύ τις αλυσίδες και τα δεσμά των προλεταρίων και άρχιζε να χτίζει έναν καινούριο κόσμο με προτεραιότητα την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη.

Ήταν η Επανάσταση των «Μπολσεβίκων»  όπου το όνειρο κράτησε ακριβώς 72, μόλις, χρόνια…

Μια Επανάσταση  που συνεχίζει να απασχολεί: τους ανθρώπους, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, κόμματα, πανεπιστημιακές σχολές, σχολές σκέψεις και φιλοσοφίας όσο καμία άλλη στην ιστορία, καθώς ο άνθρωπος δεν έπαψε ή δεν θα πάψει ποτέ να αναζητά έναν δικαιότερο και ομορφότερο κόσμο!

Το βέβαιον είναι ότι αυτή η Επανάσταση δεν ανήκει σε κανέναν με όρους ιδιωτικής ή περιχαρακωμένης κομματικής αντίληψης, ανήκει σε όλους εκείνους που νοιώθουν Άνθρωποι και που παλεύουν σε όλους τους καιρούς και σε κάθε εποχή για την ελευθερία και το δίκιο, ανήκει πρωτίστως στους εργάτες-προλετάριους που συνεχίζουν να οικοδομούν το μέλλον του σύμπαντος κόσμου… Ανήκει σε όλους εμάς!

Με τη σκέψη ότι στην εποχή που ζούμε όλα ανατρέπονται, όλα αλλάζουν με διαδικτυακή ταχύτητα, οι λαοί, τα έθνη, τα χρώματα, τα κινήματα, οι πολιτισμοί αναμειγνύονται, κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να μας πει τι θα βγεί… ο κόσμος αλλάζει κι όλες μας τις αναζητήσεις θα τις πραγματώσουμε σε αυτό το νέο τοπίο.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω παρά μόνο για περισυλλογή και μελέτη!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα