Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών στη Σάμο

Την απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του νησιού ανεξαιρέτως και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων έως ότου γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω μετάδοση, ζητά με ανακοίνωσή του Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών. 

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών στη Σάμο

Ο Σύλλογος αναφέρει:

Μετά τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στο νησί μας έχουμε την ηθική υποχρέωση απέναντι στους μαθητές μας, τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές μας, να τοποθετηθούμε επί του θέματος. 

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα της πρόληψης μέσα στα σχολεία με πρακτικά εφαρμόσιμες οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Το ΥΠΑΙΘ περιορίστηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε οδηγίες τύπου αερισμός αιθουσών, αποστάσεις, κλπ., μέτρα που δεν επαρκούν. Δεν προέβη σε καμία ενέργεια για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καθαριότητα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας, αραίωση των μαθητών που μετακινούνται με μέσα μεταφοράς, κάτι που θα εξασφάλιζε σε μεγαλύτερο ποσοστό τον περιορισμό εμφάνισης και τη διαχείριση κρουσμάτων. 

Σε τοπικό επίπεδο και μετά από τα πρόσφατα κρούσματα που προέκυψαν σε σχολικές μονάδες του νησιού μας είναι δικαιολογημένη η ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων για την έκταση της διασποράς που μπορεί να υπάρχει. 

Πολλές οικογένειες έχουν παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, στις μαθητικές μεταφορές (λεωφορεία, ταξί) εμπλέκονται μαθητές από διαφορετικές σχολικές μονάδες και περιοχές (μετακίνηση μαθητών από χωριά προς Καρλόβασι και πόλη της Σάμου), μετακίνηση εκπαιδευτικών σε περισσότερες από μια σχολικές μονάδες. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ως Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο οι αρμόδιες αρχές να προβούν στις παρακάτω ενέργειες προκειμένου να περιοριστεί όσο είναι δυνατό η διασπορά του covid-19: 

1) Απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του νησιού ανεξαιρέτως. 

2) Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων έως ότου γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω μετάδοση. 

Σε ένα ήδη ταλαιπωρημένο νησί από έναν μεγάλο σεισμό και πλημμύρες είναι η στιγμή που οφείλουμε να δράσουμε συλλογικά και με ευθύνη. 

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή προέχει η ασφάλεια και υγεία όλων.

Σαμιακό βήμα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock