Ικαρία covid-free και άλλα fake news

Δελτίο τύπου της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας

Ικαρία covid-free και άλλα fake news

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, εμείς οι ιθαγενείς Ικαριώτες, από αναδημοσίευση στην εφημερίδα «Καθημερινή» του άρθρου της ιταλικής εφημερίδας, «Corriere della Sera», ότι ζούμε σε έναν υγειονομικό παράδεισο , αφού η Ικαρία είναι ήδη ένα από τα τέσσερα Covid Free ελληνικά νησιά, χωρίς κανένα κρούσμα και με όλους τους κατοίκους εμβολιασμένους! Αυτή η υγειονομική ουτοπία οφείλεται στον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο οποίος εργάζεται με σχέδιο και στόχο και άλλα νησιά να πάρουν την πιστοποίηση των πρότυπων “covid free” νησιών, για να μπορέσουν να προσελκύσουν ανεμπόδιστα μεγάλο αριθμό τουριστών το καλοκαίρι.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, μιας και βάσει των επίσημων στοιχείων έχουν γίνει στο νησί 1.100 περίπου εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 350 αφορούν τη δεύτερη φάση του εμβολίου, δηλαδή έχουμε 350 σχετικά θωρακισμένους απέναντι στον κορωνοϊό και περίπου 7.500 εκτεθειμένους στην πανδημία. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ψευδούς είδησης, τότε ποιος είναι; Αναρωτιόμαστε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτό το δημοσίευμα που παίζει με την αγωνία των Ικαριωτών σχετικά με την υγειονομική και οικονομική κατάστασή τους. Όλοι θέλουμε τον τουρισμό, αφού αποτελεί βασικό τομέα της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού μας, αλλά πρέπει να δούμε και αν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε από άποψη τουριστικών και υγειονομικών υποδομών 80.000 χιλιάδες τουρίστες, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο στόχος του σχεδίου είναι σε κάθε ντόπιο να αντιστοιχούν τουλάχιστον δέκα τουρίστες (8.000×10=80.000).

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να αντιδράσει έντονα, με κάθε τρόπο, στις παραπλανητικές, επικίνδυνες και γελοίες δημοσιεύσεις — κάτι που έπρεπε να έχει κάνει ήδη — απαιτώντας από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ να αποκαταστήσουν την αλήθεια με δημοσίευση που θα αναγνωρίζει τη διασπορά των fake news.

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με την ανασφάλεια και την αγωνία των κατοίκων του νησιού μας.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO