Μηχανοκίνητη πορεία κατά των νέων δόμων στη Λέσβο

Έτοιμη για νέους αγώνες προκειμένου να αποτρέψει τη δημιουργία νέας μεγάλης προσφυγικής δομής στο νησί  της Λέσβου δηλώνουν οι επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου, που συγκρότησαν την επιτροπή αγώνα Λέσβου, και κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα κάλεσαν τους πολίτες του νησιού να συμμετέχουν στην μηχανοκίνητη πορεία της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, ένα χρόνο μετά τα επεισόδια της Καράβας.

Μηχανοκίνητη πορεία κατά των νέων δόμων στη Λέσβο

Μια ειρηνική πορεία με μηνύματα για ουσιαστική αποσυμφόρηση της Λέσβου, να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή και να καταργηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά. Η επιτροπή αγώνα επίσης στο ψήφισμά της ζητά να συγκληθεί νέα συνεδρίαση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης για να ληφθεί απόφαση που θα αφορά την επίμαχη θέση της Βάστριας. Σημεία συνάντησης η διασταύρωση της Λάρσου και  η διασταύρωση Μόριας Παναγιόυδας στις 12 το μεσημέρι. Προσυγκέντρωση του εργατικού κέντρου στην περιοχή του ΙΚΑ στις 11.

Η επιτροπή αγώνα Μανταμάδου είχε δημιουργηθεί ακριβώς πριν από ένα χρόνο από τους κατοίκους της περιοχής για να αποτρέψουν τη δημιουργία δομής στην Καράβα. Στην επιτροπή αγώνα Θερμής που δημιουργήθηκε πρόσφατα, συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί της περιοχής δημοτικής Ενότητας Θερμής, οι πρόεδροι των έξι κοινοτήτων, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Κουνέλλης (που είναι και αντιδήμαρχος) και Στρατής Κόμβος αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρασάββας.

Ο Νίκος Καρασάββας επεσήμανε ότι «ένα χρόνο μετά , βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, να αγωνιζόμαστε να μη γίνει η δομή, σε διπλανή από την Καράβα περιοχή ενώ ενημέρωσε για τα μηνύματα στήριξης των κινητοποιήσεων από σχεδόν το σύνολο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων τόσο της Περιφέρειας όσο και των δύο δήμων του νησιού, ενώ τη στήριξή του δήλωσε δια του συντονιστή του και το δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου.

Ο πρόεδρος του Μανταμάδου θύμισε τα γεγονότα της Καράβας όταν «ήρθαν τα ΜΑΤ στη Μυτιλήνη και άρχισαν να ανεβαίνουν στην Καράβα. Χτυπούσαν οι καμπάνες του χωριού και μια ανθρώπινη ασπίδα απ όλο το νησί απέτρεψε τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία υπερδομής».

«Δε γίνεται 5 χρόνια τώρα το μόνο θέμα που απασχολεί τα νησιά να είναι το μεταναστευτικό» σημείωσε ο πρόεδρος των Πύργων Θερμής Φραγκούλης Αλβανέλλης.

Ο πρόεδρος της Κώμης Χρήστος Τσιβγούλης μίλησε για την απόφαση της ΚΕΔΕ, που συμφωνεί για γενναία αποσυμφόρηση των νησιών και του ΈΒΡΟΥ και να μοιραστούν ισόποσα το φορτίο όλες οι περιοχές της χώρας.

Ο συντονιστής του δικτύου κοινοτήτων Λέσβου Κίμων Χρισίδης δήλωσε τη στήριξη των κοινοτήτων σε αυτό τον αγώνα και ενημέρωσε για την αναφορά που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι δεν υπάρχει η λαϊκή βούληση για τη δημιουργία της δομής κάτι, που όπως είπε ο κύριος Χρυσίδης είναι απαραίτητο για να μπορέσει να προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός που χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock