Τρεις παρατάξεις καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης για εκμετάλλευση ανέργων

Για εμπαιγμό των ανέργων, που ζητούν δουλεία συμμετέχοντας σε προσκλήσεις του δήμου Μυτιλήνης και εκμετάλλευση της ανάγκης των ανθρώπων για δουλεία, καταγγέλλουν τρεις δημοτικές παρατάξεις το δήμου Μυτιλήνης.

Τρεις παρατάξεις καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης για εκμετάλλευση ανέργων

Πρώτα οι  δημοτικοί σύμβουλοι της Πυξίδας αναφέρουν ότι «Μέσα σε 14 ημέρες έγιναν 69 προσλήψεις με απόφαση Δημάρχου. Είναι ανήθικο να εκμεταλλεύεται κάποιος ένα νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει έκτακτες ανάγκες λόγω covid-19 για να κρατάς σε «ομηρία» ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάγκη και να φιλοδοξείς να πουλήσεις εκδούλευση για κάτι που αποτελεί δικαίωμα τους! Και η εργασία είναι δικαίωμα του εργαζόμενου και υποχρέωση του κράτους προς αυτόν! …Η Πυξίδα ζητά εξηγήσεις γιατί δεν έκανε τα βήματα, που χρειάζεται ο δήμος για μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων, ενώ προτείνει κάτι ακόμα πιο δίκαιο! Επειδή όλος ο κόσμος έχει ανάγκη πρέπει και ο Δήμος, όπως κάθε εργοδότης να απευθύνεται στον ΟΑΕΔ και να αντλεί εργαζόμενους από τους καταλόγους ανέργων».

Ακολούθως ο δημοτικός σύμβουλος εν αργία της Επανεκκίνησης Γιώργος Κατζανός έκανε λόγο για κοροϊδία των ανθρώπων, που έχουν ανάγκη να δουλέψουν καθώς « η ημερομηνία της υποβολής των αιτήσεων για τις θέσεις εργασίας, που προκηρύσσει ο Δήμος Μυτιλήνης λήγει την Παρασκευή και ενώ συνεχίζουν οι πολίτες να κάνουν αιτήσεις – μέχρι και τώρα έχουν υποβληθεί 350 αιτήσεις- έδωσαν λίστα με τα ονόματα που επιθυμούν στην υπηρεσία και τους καλούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά ».

Σήμερα και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ότι «τώρα και ενώ εκκρεμεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΔΥ/4172 – 18/2/2021 ανακοίνωση του Δημάρχου, ενώ αιτήσεις ακόμα κατατίθενται, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι καλούνται για να προσκομίσουν δικαιολογητικά σαν να είναι κιόλας στους επιτυχόντες, παραβλέποντας το πλήθος των αιτήσεων, που ακόμα υποβάλλονται» και καλεί το δήμαρχο να απαντήσει δημοσίως. Η ΛΑΣ ζητά να τεθούν σαφή κριτήρια, που να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης των διαδικασιών και να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή στη διαδικασία όσων ανθρώπων αναγκάζονται να αναζητήσουν δίμηνη, τετράμηνη ή εξάμηνη απασχόληση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, το λαό της Λέσβου, να παλέψουν μαζί για να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading