Χίος: Διαμαρτυρία κατοίκων για τη νέα δομή προσφύγων

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία μιας Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή Θόλος.

Χίος: Διαμαρτυρία κατοίκων για τη νέα δομή προσφύγων

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών συμβουλίων των 3 κοινοτήτων, της Συντονιστικής Επιτροπής αιρετών και κατοίκων αλλά και συνδικαλιστικών φορέων όπως το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποίησαν συγκέντρωση και συμβολικό αποκλεισμό της ενικής οδού Χίου- Καρδαμύλων, στο ύψος της επίμαχης περιοχής του Θόλους.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με αυτοκίνητα και μηχανάκια μέχρι την πόλη της Χίου.

Με συνθήματα, συνεχή κορναρίσματα και με μαύρες σημαίες σε πολλά αυτοκίνητα, έκαναν τον γύρο της πλατείας και στη συνέχεια μέσω κεντρικών οδών διέσχισαν την Προκυμαία της Χίου και επέστρεψαν στα χωριά τους.

Το γεγονός πάντως ότι στη διασταύρωση πίσω από το Δημαρχείο, κάποιοι δεν κατάλαβαν ποιο δρόμο ακολουθούσε η κεφαλή της αυτοκινητοπομπής, μείωσε τον αριθμό των αυτοκινήτων που διέσχισαν την πόλη, αφού έσπασε η πορεία σε 3 τουλάχιστον σημεία.

Όσο διήρκησε η αυτοκινητοπομπή ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρισκόταν έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Χίου, όπου όμως δεν σημειώθηκε το παραμικρό.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Τρίτη, 23/2 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με το έργο «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, Δομών και Διακριτών Χώρων» στη θέση «Παχύ» Θόλους, Κοινότητας Συκιάδας, παρά την αρνητική εισήγηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock