Ικαρία: Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του ΓΕΛ Αγ. Κηρύκου

Η απόφαση να χαρακτηριστεί και η Ικαρία κόκκινη περιοχή, τη στιγμή που δεν έχει ούτε ένα κρούσμα, φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την «οικογένεια» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί.

Ικαρία: Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του ΓΕΛ Αγ. Κηρύκου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αγ. Κηρύκου με έγγραφό του προς την ΔΙΔΕ Σάμου και με κοινοποίηση προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, το Υπουργείο Υγείας, τον δήμο Ικαρίας και τον Σύλλογο Γονέων, «εκφράζει την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια του και θεωρούν την απόφαση να κλείσουν τα Λύκεια για άλλη μία φορά, ως καταστροφική καθώς θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους μαθητές που ήδη έχουν αποκτήσει μαθησιακά κενά εξαιτίας της προηγούμενης τηλεκπαίδευσης.

Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι η Ικαρία έχει προβληματικό δίκτυο τηλεπικοινωνιών, πολλοί μαθητές στερούνται τεχνολογικού εξοπλισμού και φυσικά σε πολλά σπίτια δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για απρόσκοπτη παρακολούθηση της μαθησιακής διαδικασίας.

Χωρίς να αγνοούμε ότι αυτά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές σε όλη τη χώρα, ωστόσο ζητάμε την επαναλειτουργία του σχολείου μας με κύριο γνώμονα το γεγονός ότι στο νησί δεν υπάρχουν ακόμα κρούσματα.

Να επισημάνουμε επίσης ότι η πλειοψηφία των καθηγητών του Λυκείου διδάσκει και στο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να καθίσταται άκρως προβληματική η διδασκαλία δια ζώσης στο Γυμνάσιο και η ταυτόχρονη χρήση του σχολικού δικτύου για την τηλεκπαίδευση στο Λύκειο από μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έχουμε αντιληφθεί, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ότι η χρήση του webex χρεώνει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που κάνει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, έστω και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock