Καταστροφή λιθόστρωτων καταγγέλλει η “Δημοκρατική Μυτιλήνη”

«Η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για το ότι δεν αποκαθίστανται λιθόστρωτα και τσιμεντόδρομοι, που καταστρέφονται για την τοποθέτηση δικτύων τηλεπικοινωνίας» καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Δημοκρατική Μυτιλήνη».

Καταστροφή λιθόστρωτων καταγγέλλει η “Δημοκρατική Μυτιλήνη”

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι «εδώ και καιρό τώρα, στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης, συνεργεία εργολάβου της Cosmote τοποθετεί δίκτυα καταστρέφοντας λιθόστρωτα της πόλης αλλά και τσιμεντοστρωμένους δρόμους. Χαρακτηριστικότερο όλων το παράδειγμα της οδού Αχ. Ανανιάδη στα «τρία κυπαρίσσια» όπου η αποκατάσταση περιλαμβάνει τσιμεντόστρωση του σκαμμένου τμήματος και τοποθέτηση κάποιων από τις πέτρες, που και που, στα τσιμέντα. Όσες δε πέτρες περίσσεψαν τις άφησαν σε τέσσερα σημεία του σοκακιού, ως απόδειξη της προχειρότητας αλλά και του ανέλεγκτου του εργολάβου!

Ανάλογη και η «αποκατάσταση» στην οδό Καραντώνη. Όσον αφορά δε την αποκατάσταση των τσιμεντόδρομων όπως σε τμήμα της Καραντώνη, στη Θεοφράστου, στην Ανδρομέδας, στην Αλκαίου και αλλού, τα τσιμέντα που έπεσαν υποχώρησαν ή μάδησαν. Η κατάσταση του δρόμου είναι επιεικώς απαράδεκτη και τριτοκοσμική αφού ούτε καν τα μπάζα των έργων μεγάλο χρονικό διάσημα τώρα, δεν έχουν μαζευτεί.

Η παράταξη των πολιτών της Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας που ενέκρινε τα έργα είχε τονίσει την αναγκαιότητα της σωστής αποκατάστασης του οδικού δικτύου ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για τα τελευταία λιθόστρωτα της Μυτιλήνης. Είχαμε τονίσει μάλιστα ότι η σωστή αποκατάσταση πρέπει να είναι όρος για την εκτέλεση του έργου από την μεγάλη ιδιωτική αυτή εταιρεία τηλεπικοινωνίας η οποία θα αυξήσει από το έργο τα ήδη τεράστια κέρδη της.

Ένα σχεδόν χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι το έργο υλοποιείται χωρίς καμία επίβλεψη, λιθόστρωτα καταστρέφονται με την ανοχή της δημοτικής αρχής, τσιμεντόδρομοι μετατρέπονται σε χωματόδρομους. Αλήθεια, αυτή την πόλη ονειρεύεται η δημοτική αρχή; Ζητούμε το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης να παρέμβει άμεσα. Να αποκατασταθούν σωστά τα λιθόστρωτα και οι τσιμεντόδρομοι σε βάρος των εγγυητικών που έχει καταθέσει ο εργολάβος. Οι ευθύνες των αρμοδίων, όλων των αρμοδίων, του Δήμου Μυτιλήνης είναι τεράστιες. Η ανοχή στα εργολαβικά συμφέροντα βλάπτει την πόλη και τους πολίτες».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock