Φωτιά στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας στο Σιγρί της Λέσβου, όπου κινδύνευσαν απολιθώματα και στέγαστρα.

Φωτιά στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Πρώτοι ξεκίνησαν τη μάχη έναντι της φωτιάς οι εργαζόμενοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους, ενώ μετά από λίγο κατέφθασαν και Πυροσβεστικά οχήματα που ξεκίνησαν από την Καλλονή.

“Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με δικά μας μέσα μέχρι να έρθει η πυροσβεστική. Κινδυνεύουν απολιθώματα και στέγαστρα”, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Ζούρος, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι που δυσκολεύαν το έργο της κατάσβεσης. Αργά το απόγευμα πάντως η πυρκαγιά στο πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας στο Σίγρι της Λέσβου έσβησε, μετά την αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έκαψε 80 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων μπήκε στο πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας όπου απείλησε σοβαρά απολιθωματοφόρες θέσεις και τα έργα πυροπροστασίας, τις ξύλινες περιφράξεις και στέγαστρα.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητή, Παναγιώτη Κυπριωτέλη, και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αποτελεσματική επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

“Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη του Μουσείου που με αυταπάρνηση συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της στο Πάρκο Πλάκας όπου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην προσπάθεια να περιορισθεί η πυρκαγιά και να αποφευχθεί η καταστροφή των απολιθωμάτων και των υποδομών του Πάρκου”, ανέφερε σε μήνυμά του ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους, Νίκος Ζούρος μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς

Για τη Λέσβο το απολιθωμένο δάσος είναι μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς, άρα δεν χρειάζεται να πούμε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες ενώ βέβαια σε αυτούς που έτρεξαν για να σβήσουν έγκυρα τη φωτιά, μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να πούμε

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock