Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Νικαριά!

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

Έφτασε και σε μένα σήμερα ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην σύλληψη βιβλίο με τα 147 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ χαραγμένα σε μαρμάρινες πλάκες των 30 x 40 εκ. τοποθετημένα στο μονοπάτι της βουνοκορφής της Ικαρίας από το Δράκανο στο Φάρο [Α] ως τον κάβο – Πάπα [Δ].

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Νικαριά!

Η ιδέα του ακάματου Γιατρού «της ψυχής μας» Χριστόδουλου Ξενάκη έγινε πραγματικότητα με την συμπαράσταση των φίλων και θαυμαστών του εγχειρήματος!

Πάνω από 80 είναι αυτοί που γράφουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο αναλύοντας την σοφία των αποφθεγμάτων αυτών σε μικρά μεστά και δυνατά κείμενα… έτσι:

“Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον {αθέρα} της Νικαριάς κράτα μαζί σου αυτό το βιβλίο, στάσου σε όποιο δ.α. συναντήσεις, κάθισε εκεί καταγής, αγνάντεψε τη ζωή από ψηλά, αναμετρήσου με το άπειρο του σύμπαντος κόσμου που εκείνη τη στιγμή σε περιβάλει,  στοχάσου πάνω σε αυτό, προσκύνησε ευλαβικά την σοφία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ και συνέχισε για το επόμενο…”

Η Ηρώ Τσαρνά Φιλόλογος – Ποιήτρια η ίδια που είχε και την επιμέλεια μαζί με την Τούλα Σπανού, μας έδωσαν ένα ανεκτίμητο δώρο …

Κάπου λέει η Ηρώ ετούτο το όμορφο:

“Οι ουτοπίες υπήρξαν πάντοτε η τροφή του ονείρου των κοινωνιών και σε ορισμένες περιπτώσεις η προς στιγμήν πραγματοποίηση αυτού του ονείρου”

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ!

(όλοι σπουδαίοι και αγαπητοί)!


Υ.Γ./ όσοι θα το αναζητήσουν επικοινωνούν:

ΧΡ. ΞΕΝΑΚΗ: 6974442402 ή 2108016183

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock