Ζητούν τη διενέργεια τεστ στις πύλες εισόδου της Σάμου

Κοινή επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία έστειλαν σήμερα οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, με την οποία ζητούν, για ακόμη μια φορά, τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς στο νησί της Σάμου.

Ζητούν τη διενέργεια τεστ στις πύλες εισόδου της Σάμου

Κύριο αίτημα των δύο Δήμων η διενέργεια τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο, λιμάνια), και δειγματοληπτικά τεστ στον τοπικό πληθυσμό με διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης ενισχύοντας το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Να θυμίσουμε πάντως ότι και ο δήμος Ικαρίας, πρώτος μάλιστα, στις 24 Φεβρουαρίου του 2021, είχε ζητήσει να γίνονται έλεγχοι στις πύλες εισόδου της Ικαρίας, κάτι που το επικρότησε και η αξιωματική αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας, που είναι και η πρώτη δύναμη των προηγούμενων εκλογών στην Ικαρία. Θεωρούμε απαράδεκτο σε ένα νησί όπως στην Ικαρία, όπου έχει ελάχιστα κρούσματα, το τελευταίο διάστημα κανένα, να μην υπάρχει έλεγχος στις πύλες εισόδου, δηλαδή στα δύο λιμάνια (Άγιος Κήρυκος, Εύδηλος) και στο αεροδρόμιο. Το ίδιο ισχύει και για τη Σάμο αλλά και για οποιοδήποτε νησί. Πιστεύουμε πως τα νησιά μπορούν να προστατευτούν από την πανδημία, με απλούς ελέγχους στις εισόδους, εφόσον αυτοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock