ΣΥΡΙΖΑ: Έργο πνοής η αναπαλαίωση του νοσοκομείου Λήμνου

Απαντήσεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου της αναπαλαίωσης και της δημιουργίας ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Λήμνου, ζητά από την Περιφερειακή αρχή η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου.

ΣΥΡΙΖΑ: Έργο πνοής η αναπαλαίωση του νοσοκομείου Λήμνου

Συγκεκριμένα, τονίζει, ότι πριν από μια εβδομάδα η περιφερειακή παράταξη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κατέθεσε ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη σχετικά “με την σιωπή του κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί μας για την πορεία του έργου με τίτλο “Ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου. Και η σιωπή δυστυχώς συνεχίζεται. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο αυτό προϋπολογισμού 1. 472.000 € ήταν ώριμο έργο, ενταγμένο από το 2017 από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο”.

Παράλληλα αναφέρει ότι η υλοποίηση του έργου θα έχει τεράστια σημασία για την Λήμνο και τους κατοίκους της, γιατί:

1. Η δημιουργία και λειτουργία Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων θα προσφέρει ιδιαίτερα αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους ψυχικά πάσχοντες

2. Αποτελεί έργο με ιδιαίτερο υγειονομικό και υπερτοπικό χαρακτήρα, που θα προσφέρει υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε κατοίκους και άλλων νησιών (και όχι μόνον).

3. Δίνει την δυνατότητα αναπαλαίωσης του παλαιού (αρχικού ) κτιρίου το οποίο σήμερα μένει αναξιοποίητο κατά το μισό και φθείρεται χρόνο με τον χρόνο χωρίς προοπτική.

Η αναπαλαίωση καθίσταται περισσότερο επιτακτική για τον λόγο ότι το κτίριο είναι λειτουργικά συνδεδεμένο με τις δύο νεότερες πτέρυγες και συνεχίζεται η χρησιμοποίηση του ισογείου ως Εξωτερικά Ιατρεία, με αποτέλεσμα η απαξίωση του να δυσχεραίνει το έργο του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα να υποβαθμίζεται η συνολική εικόνα του Νοσοκομείου.

4. Τα έργα αναπαλαίωσης του κτιρίου θα προσφέρουν απασχόληση και εισοδήματα σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

“Ευελπιστούμε σε σύντομη και θετική απάντηση. Γιατί ευνόητο είναι ότι η άρνηση απάντησης και ενημέρωσης αποτελεί και ένοχη σιωπή και απαξίωση των κατοίκων του νησιού μας” τονίζει τέλος.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading