Γκουαντάναμο: 3 εβδομάδες απεργία πείνας των κρατουμένων

Οι περισσότεροι κρατούμενοι στον τομέα 6 λαμβάνουν μέρος στην απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες ωμότητες στη φυλακή

Γκουαντάναμο: 3 εβδομάδες απεργία πείνας των κρατουμένων

Οι φυλακισμένοι στο στρατόπεδο του Γκουαντάναμο έχουν κατέβει σε απεργία πείνας για περίπου τρεις εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής τους από τους φρουρούς και τους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι των κρατουμένων »,  την Δευτέρα.

Μετά από 11 χρόνια της επ ‘αόριστον κράτησης, κακοποίησης, ταπείνωσης και αντιποίνων, ο στρατός φαίνεται να ξεπερνά κάθε αυθαιρεσία στην προσπάθεια πάταξης εκείνων που κρατούνται στο Γκουαντάναμο, φθάνοντας μέχρι του σημείου να  κατάσχουν ακόμα και οικογενειακές φωτογραφίες. Σε απάντηση προς αυτή την κατάσταση, οι κρατούμενοι έχουν αισθανθεί ότι η μόνη επιλογή τους για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά ήταν να ξεκινήσουν  απεργία πείνας, η οποία συνεχίζεται για περισσότερο από τρεις εβδομάδες και που τώρα πλέον θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους.

Η επιστολή τους σημειώνει:

Από τις 6 του Φεβ 2013, οι αρχές του στρατοπέδου έχουν κατασχέσει προσωπικά αντικείμενα των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, χαλάκια, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες, βιβλία, οικογενειακές φωτογραφίες,  θρησκευτικά CD, και γράμματα, ακόμα και των νόμιμων γραμμάτων. Παράλληλα έχουν περιορίσει την άσκησή των κρατούμενων, φαινομενικά χωρίς πρόκληση ή αιτία.

Αραβόφωνοι διερμηνείς που απασχολούνται στη φυλακή έχουν ψάξει τα προσωπικά αντικείμενα των κρατούμενων με τρόπους που συνιστούν βεβήλωση σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, ενώ οι φύλακες επανειλημμένα έχουν ασεβή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της προσευχής. Οι δράσεις αυτές δείχνουν σημαντική απόκλιση από τον τρόπο με τον οποίο οι κανόνες έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ως αποτέλεσμα των πρακτικών αυτών, καταλαβαίνουμε ότι οι φυλακισμένοι υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό και ότι ένας μεγάλος αριθμός έχουν πάει σε απεργία πείνας, η οποία βρίσκεται πλέον στην τρίτη εβδομάδα της.

Όσον αφορά την υγεία των απεργών έχει επιδεινωθεί, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν αιμοπτύσεις καθώς άλλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με απώλεια συνείδησης. Οι κρατούμενοι έχουν εκφράσει επίσης αυξημένη αίσθηση στρες, φόβου, και  απελπισίας. Είναι σαφές ότι η υγεία τους θα χειροτερέψει μέχρι το τέλος της απεργία πείνας, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κτηνώδους κατάστασης κράτησης.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock