H A.Κυρίτση για την ενημέρωση της Περιφερειάρχη στο ΠΣ σχετικά με το ΝΑΤΟ

Προκλητική ήταν η ενημέρωση της κ. Καλογήρου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πρόσφατη επίσκεψή της στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

H A.Κυρίτση για την ενημέρωση της Περιφερειάρχη στο ΠΣ σχετικά με το ΝΑΤΟ

«Δεν είμαστε ούτε παράγοντες, ούτε συντελεστές, ούτε φορείς εξωτερικής πολιτικής για να μπορέσουμε να παρέμβουμε…», είπε χαρακτηριστικά.

Τι μας είπατε δηλαδή για την επίσκεψή σας στο ΝΑΤΟ και τι νέο μάθαμε κ. Καλογήρου; Ότι είστε απλοί παρακολουθητές όσων συμβαίνουν στην έκρυθμη περιοχή του Βορείου Αιγαίου;

Ως περιφερειάρχης μιας περιοχής που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, μιας περιοχής που είναι στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας και σας δόθηκε η ευκαιρία παρέμβασης, τι είπατε, πώς διαμαρτυρηθήκατε;

Κάνατε κάποιο διάβημα στο ΝΑΤΟ για την επικίνδυνη και προκλητική τακτική της υποτίθεται σύμμαχης χώρας;

Από την ΑΟΖ της Κύπρου, ως τα Ίμια, το Καστελόριζο, τη Σάμο, τη Λέσβο και τώρα τον Έβρο ο Ερντογάν κλιμακώνει την επιθετικότητά του, αναζητώντας προσανατολισμό σε ένα εντελώς ρευστό τοπίο γεωπολιτικών ανακατατάξεων και έντασης των ανταγωνισμών.

Οι μακελάρηδες των λαών, που έχουν ως πολεμικό τους βραχίωνα το ΝΑΤΟ που επισκεφτήκατε, μια χαρά παρακολουθούν απαθέστατοι όσα εγκληματικά συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Απαθέστατοι παρακολουθούν την πολιορκία του Αφρίν από τις δολοφονικές δυνάμεις του Ερντογάν. Μια χαρά παρακολουθούν ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ την απίστευτη προκλητικότητα Ερντογάν απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με μια κυβέρνηση που διαφημίζει την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», η οποία είναι όμως μονοδιάστατη: Είναι η απόλυτη υποταγή στις προσταγές των Αμερικανών και η συνεχής υποχωρητικότητα σε όλα τα επίπεδα.

Το ΝΑΤΟ ήδη αλωνίζει στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές κι εσείς, ξαναλέω, ως περιφερειάρχης μιας περιοχής που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα από κάθε άποψη, τι ακριβώς διαμηνύσατε, τι θέσατε, πώς διαμαρτυρηθήκατε για όσα επικίνδυνα συμβαίνουν;

Καλές είναι οι εθιμοτυπικές επισκέψεις, αλλά στο βαθμό που μένουν στην εθιμοτυπία, κυρία Καλογήρου, μάς καθιστούν απλά συνένοχους και συνοδοιπόρους όσων αιματοκυλούν λαούς και χώρες.

Η σιωπή και η εθιμοτυπία είναι αποδοχή και εν τέλει συνενοχή…

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading