Επιστολή του επάρχου Ικαρίας στην Πανικαριακή αδελφότητα Αμερικής

Αγαπητοί Ικαριώτες της διασποράς

Το Επαρχείο στα πλαίσια της προσφοράς σε Ικαριώτες, ανθρώπους οι οποίοι με την παρουσία τους στον τόπο έγραψαν ιστορία για την σωτηρία των συνανθρώπων τους των Ικαριωτών και Φουρνιωτων, αποφάσισε να κινήσει την διαδικασία να τιμήσει έναν άνθρωπο ο οποίος με την παρουσία του και την ανεκτίμητη προσφορά του γιάτρεψε και έσωσε τις ζωές πολλών συνανθρώπων του και από τα χέρια του πέρασαν πολλές γενιές.

Ομιλώ για τον ιατρό τον  Γεώργιο Καρρά όπου ανιδιοτελώς προσέφερε τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του προς τον συνάνθρωπό του.

Λειτουργώντας όλα τα χρόνια στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, όπου με την δική σας βοήθεια κατασκευάστηκε και με την παρουσία του σαν εγγύηση για την υγεία των Ικαριωτών , το είχε κόσμημα και τιμή για τους Ικαρίωτες και τους Φουρνιώτες.

Αυτόν τον άνθρωπο που μόνος του κάλυπτε όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες τολμώντας πάντα και αντιμετωπίζοντας με επιτυχία περιστατικά που σήμερα ακόμα η επιστήμη δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει.

Είναι φόρος τιμής σε όλους εμάς να τιμήσουμε το άξιο πέρασμα του, την παρουσία του, το έργο του και την προσφορά του στον συνάνθρωπο και μην ξεχνάμε όλοι σχεδόν έως σήμερα περάσαμε από τα χέρια αυτού του άξιου Ικαριώτη γιατρού.

Ζητάμε την βοήθεια από την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής και από το Foundation να συνδράμετε οικονομικά να κατασκευαστεί ανδριάντας, άγαλμα και να τοποθετηθεί σ’ έναν επιλεγμένο χώρο στην αυλή του Νοσοκομείου μας.

Να θυμούνται οι παλιότεροι ότι αυτός ο ιατρός ήταν η ελπίδα τους και η σωτήρια τους όταν τα νησιά μας αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες στα θέματα της υγείας.

Και οι νεώτεροι ότι αυτός ο ταπεινός άνθρωπος πολλές φορές έσωσε ακόμα και τους γονείς τους ανιδιοτελώς τηρώντας πάντοτε πιστά τον όρκο του Ιπποκράτη.

Εμείς πρέπει να τιμούμε αυτούς που μας έκαναν και μας κάνουν περήφανους καθημερινά και η παρουσία του ιατρού του Καρρά θα είναι πάντα ένας αναμμένος και άσβηστος φάρος στις ψυχές όλων μας, όπου δίδαξε την προσφορά πάντα με κεφαλαία γράμματα.    

                                                                       Με τιμή

                                                                Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

                                                                     ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα