Προσβάσιμες υποδομές για ΑΜΕΑ σε Μόλυβο, Ερεσό, Σίγρι και Σκάλα Καλλονής

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ανακοινώνεται η κήρυξη του δημόσιου ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία για τη δημόσια σύμβαση «δημιουργίας Προσβάσιμων, Ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών». Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι μεταξύ 7 με 10 Απριλίου.

Προσβάσιμες υποδομές για ΑΜΕΑ σε Μόλυβο, Ερεσό, Σίγρι και Σκάλα Καλλονής

Ο Δήμος είχε καταθέσει από τον περασμένο Ιούλιο πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία «για τη δημιουργία Προσβάσιμων, Ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα» και έγινε δεκτή. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 237.325 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι επιλεγμένες θέσεις για τη δημιουργία ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών, είναι οι παραλίες του Μολύβου, της Σκάλας Ερεσού, του Σιγρίου και της Σκάλας Καλλονής.

Η επιλογή των θέσεων έγινε με κριτήρια όπως η ύπαρξη φυσικών χαρακτηριστικών που να τις καθιστούν προσβάσιμες σε ΑμεΑ, οι προσφερόμενες σε αυτές ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, η επαρκής παροχή υπηρεσιών διαμονής και εστίασης που διαθέτουν, η υψηλή επισκεψιμότητα που παρουσιάζουν -η διάκριση κάποιων εξ αυτών με το βραβείο της Γαλάζιας σημαίας- και η αντιπροσωπευτική τους κατανομή στο σύνολο της διαθέσιμης για κολύμβηση ακτογραμμής του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Οι σχεδιαζόμενες υποδομές διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μη συναντά εμπόδια που σχετίζονται με την διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Επιπλέον, η σωστή και ακριβής τοποθέτηση του εξοπλισμού στους χώρους της παραλίας διασφαλίζει την ολοκληρωμένη προσαρμογή ενός τέτοιου χώρου.

Κάθε μια από τις προτεινόμενες θέσεις πρόκειται να περιλαμβάνει: – Αποδυτήρια – ντουζ για ΑμεΑ – Χώρους σκίασης – Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα – Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock