Υπαίθριες παράλληλες σκακιστικές δράσεις στην Ικαρία!

Γράφει ο Κοσμάς Κέφαλός

Με χαρά, ικανοποίηση και αισιοδοξία υποδέχθηκαν Έλληνες και ξένοι σκακιστές και σκακίστριες την πρωτοβουλία του Δήμου Ικαρίας και του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας να διοργανώσουν και φέτος τις παραδοσιακές Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος».

Αισθήματα προσδοκίας προκάλεσε η είδηση στους επαγγελματίες του νησιού και γενικότερα στην τοπική κοινωνία αφού, ύστερα από μακρά περίοδο συρρίκνωσης των οικονομικών μεγεθών, η Ικαρία θα δεχθεί και πάλι μεγάλο αριθμό επισκεπτών, κυρίως νέων, οι οποίοι συνδυάζουν σκάκι με διακοπές και είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν αρκετά χρήματα προκειμένου να εκδράμουν σε παραλίες, να δούνε όμορφα τοπία, να απολαύσουν γευστικά φαγητά και να διασκεδάσουν μέχρι τις πρωινές ώρες. Όλα όσα προσφέρει απλόχερα το νησί μας!

Διεθνής προβολή!

Από 10 μέχρι και 19 Ιουλίου η Ικαρία θα αποτελεί επίκεντρο του σκακιστικού ενδιαφέροντος και οι αγώνες της θα προβληθούν από δημοφιλείς δικτυακούς τόπους, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του πνευματικού αθλήματος σε όλο τον κόσμο.

Η αδιάρρηκτη αλυσίδα δραστηριοτήτων επί 43 χρόνια, τα σπουδαία ονόματα που έχουν αγωνιστεί στον «Ίκαρο», το μεγάλο φάσμα ηλικιών (από εξάχρονους μέχρι ενενηντάχρονους!), οι εκπροσώπηση όλων των ηπείρων με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και ξεχωριστού στυλ παιχνιδιού, καθώς και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που επικρατεί στους αγώνες μας, έχουν ως αποτέλεσμα να προσεγγίζουν την Ικαρία οι μεγάλοι σκακιστές και τα έγκυρα μέσα ενημέρωσης με εκτίμηση και σεβασμό!

Τραπεζάκια έξω

Ο «Ίκαρος 2020» θα είναι η πρώτη μεγάλη σκακιστική διοργάνωση στην Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και, κατά κάποιο τρόπο, θα αποτελέσει τον μπούσουλα για παρόμοιες δραστηριότητες.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα παρθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος.

Ύστερα από πρόταση του δήμαρχου Ικαρίας Νίκου Καλαμπόγια οι πλειονότητα των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους.

Καταρτίζεται πρόγραμμα ποικίλων δραστηριοτήτων, όπως ατομικά και ομαδικά τουρνουά γρήγορου σκακιού (ράπιντ και μπλιτς), τυφλού παιξίματος (μπλάιντ), ταυτόχρονης αντιμετώπισης πολλών αντιπάλων (σιμουλτανέ), τυχαίας αρχικής τοποθέτησης κομματιών (Fischer random chess ή Chess960), διαγωνισμοί λύσης προβλημάτων, αλλά και διαλέξεις, μαθήματα και ξεναγήσεις.

Αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία των παράλληλων εκδηλώσεων θα έχει, όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωάννης Μελάς».

Μία καινοτομία, θα είναι η προβολή των δέκα πρώτων παρτίδων, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω προτζέκτορα ή από μεγάλη οθόνη, στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου και ενδεχομένως σε άλλα χωριά του νησιού μας.

Στοιχεία για την προετοιμασία της διοργάνωσης, για τη δυνατότητα μετάβασης στην Ικαρία, καθώς και αναλυτικές περιγραφές των αγώνων θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://ikariachess.blogspot.com/

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock