Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για την άφιξη των πρώτων τουριστών στο νησί

Τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό μέσω των κοινωνικών δικτύων ενημέρωσης ότι ένα οργανωμένο γκρουπ αλλοδαπών τουριστών εγκαταστάθηκε σε ξενοδοχείο στον Αρμενιστή Ικαρίας. Μοιραία προκλήθηκε αναστάτωση και φόβος για την υγειονομική ασφάλεια του νησιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για την άφιξη των πρώτων τουριστών στο νησί

Ζητούμε την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, της πολιτικής προστασίας και της αστυνομίας ώστε να εξεταστεί το νομικό και υγειονομικό πλαίσιο που διέπουν αυτή την άφιξη. Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένο μέτρο την άμεση ενημέρωση των πολιτών. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου που ζητά ενίσχυση των δομών ελέγχου επαναλαμβάνοντας την έκκληση προς τις κρατικές αρχές.

Όμως λαμβάνοντας υπόψη το μπάχαλο που επικρατεί πανελλαδικά, είναι πιθανό οι εκκλήσεις να καταλήξουν σε ευχολόγιο . Δυστυχώς η πολιτεία με τον ίδιο καταστροφικό τρόπο που διαχειρίζεται πανελλαδικά την πανδημία, έτσι χειρίζεται και την κατάσταση στο νησί μας. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά -προφανώς χωρίς λόγο-σε παρθένα από κορωνοϊό περιοχή, που παραμένει παρθένα μάλλον με τη βοήθεια της τύχης, χωρίς ουσιαστική υποβοήθηση .

Ο τουρισμός είναι βασική πηγή εσόδων για το νησί. Το πολυπόθητο επίσημο άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται μέσα Μαΐου. Η στήριξη του επιδημιολογικού ελέγχου και τώρα και αργότερα ,πρέπει γίνει υπόθεση των τοπικών αρχών και των πολιτών με καλύτερο συντονισμό με την ευχή να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην υγεία και την οικονομία του νησιού μας.

One thought on “Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για την άφιξη των πρώτων τουριστών στο νησί

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock