Τη λειτουργία των γηροκομείων Ερεσού και Πολιχνίτου ζητά ο δήμος Δυτικής Λέσβου

Την αύξηση της δυναμικότητας του Δημοτικού Ιδρύματος «Ζαχάρειος Πρότυπος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Αγία Παρασκευή», ζητά με επιστολή του στους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Πρόνοιας, και Οικονομικών, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Τη λειτουργία των γηροκομείων Ερεσού και Πολιχνίτου ζητά ο δήμος Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμαρχος στην επιστολή του, αφού παρουσιάζει το σημερινό καθεστώς λειτουργίας του Ιδρύματος που είναι της τάξης των 50 κλινών εκ των οποίων τις 25 καλύπτει ο ΕΟΠΥ και τις υπόλοιπες 25 οι γηροκομούμενοι, ζητά την αξιοποίηση των κτιρίων των γηροκομείων Πολιχνίτου και Ερεσού Αντίσσης που δεν λειτούργησαν ποτέ, και της συνένωσής τους με εκείνο της Αγίας Παρασκευής ως παραρτήματα, είτε με αλλαγή του Π.Δ. που διέπει τη λειτουργία του είτε με νέο Προεδρικό Διάταγμα.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος στην επιστολή του, «στον Δήμο Δυτικής Λέσβου και συγκεκριμένα στην Δημοτική Κοινότητα Άντισσας κατά το παρελθόν, ο τότε Δήμος Ερεσού -Αντίσσης, κατασκεύασε κτήριο, προκειμένου να στεγαστεί εκεί Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του τότε Δήμου. Το κτήριο ανεγέρθηκε, εξοπλίστηκε με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, αλλά δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα να συσταθεί η εν λόγω μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, ούτε από τον Δήμο Ερεσού- Αντίσσης, ούτε από τον Δήμο Λέσβου. Η δυναμικότητα του κτηρίου αυτού είναι 60 κλινών.

Επίσης στην Κοινότητα Πολιχνίτου, της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου του Δήμου, το έτος 2010, ανακαινίσθηκε κτήριο προκειμένου να λειτουργήσει ως Γηροκομείο, 12 κλινών,  έχει εγκριθεί ο εξοπλισμός του όμως μέχρι σήμερα ουδέποτε λειτούργησε για λόγους οικονομικούς.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θέλει να χρησιμοποιήσει τα κτήρια αυτά για να καλύψει τις ανάγκες φροντίδας ηλικιωμένων του Δήμου, λόγω του ότι η δυναμικότητα της Ζαχάρειου Πρότυπης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν επαρκεί.  Οι δε ανάγκες είναι πολλές και επιτακτικές για τον λόγο ότι ο πληθυσμός των χωριών του Δήμου, είναι κατά μεγάλο ποσοστό υπερήλικες.

Στην επιστολή του ο κ. Βέρρος προτείνει να επεκταθεί η δυναμικότητα της Ζαχάρειου Πρότυπης Μονάδας Ηλικιωμένων, σε 100 κλίνες, ιδρύοντας παράρτημα στην Δημοτική Κοινότητα Άντισσας και στη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου, χρησιμοποιώντας αυτά τα εξοπλισμένα κτίρια τα οποία έχουν κατασκευαστεί με προδιαγραφές γηροκομείων.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock