Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του λιμανιού των Ψαρών

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφορικά με τα προβλήματα στο λιμάνι των Ψαρών. Η ερώτηση συνυπογράφεται από 18 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του λιμανιού των Ψαρών

«Η πρόσφατη κακοκαιρία κατάφερε το τελικό πλήγμα στην προβλήτα του λιμανιού και προκάλεσε την επ’ αόριστον διακοπή της απευθείας σύνδεσης των Ψαρών με τον Πειραιά.
Όμως, τα προβλήματα ήταν από καιρό γνωστά και είχαν πρωτοεμφανιστεί, σε ηπιότερα μορφή, το 2018-2019. Ο Δήμος Ψαρών κινητοποιήθηκε με αξιοσημείωτη ταχύτητα στη διερεύνηση των προβλημάτων, ενώ η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προέβη το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε μια πρώτη αντιμετώπισή τους και ενέκρινε την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης της ζημιάς», σημειώνεται.

«Το πρώτο σκέλος της ερώτησης αφορά τα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται γύρω από αυτήν την καθυστέρηση», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης. «Το δεύτερο σκέλος αφορά τις ενέργειες που πρέπει να λάβει από εδώ και πέρα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με κατεπείγουσες πλέον διαδικασίες και χωρίς χρονοτριβές, για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο λιμένα Ψαρών», επισημαίνεται.

«Η διακοπή της απευθείας σύνδεσης με τον Πειραιά συνιστά πλήγμα για τους κατοίκους του νησιού και την τοπική οικονομία», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου. Πράγματι, το νησί είχε δει αύξηση της τουριστικής κίνησης λόγω της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Παράλληλα ευελπιστούσαν οι κάτοικοι πως φέτος θα είχαν, με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, παρόμοια οφέλη, αφού συγκαταλέγονται και στα ‘covid-free’ νησιά.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.