ΜέΡΑ25: Bλέπουμε μόνο ΜΕΘ δωρεών – δεν έχουμε δει τι κάνει η πολιτεία

Ένα εύλογο ερώτημα που φέρνει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση όσον αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας, διατύπωσε ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

Αφορμή στάθηκε η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εγκαινιάσει 18 νέες κλίνες ΜΕΘ, προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Φαίνεται πως το άτυπο ΣΔΙΤ έχει επιβληθεί ήδη από την Μητσοτάκης Α.Ε. στη δημόσια υγεία και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, μιας και βλέπουμε μόνο εγκαίνια σε ΜΕΘ δωρεών και δεν έχουμε δει ακόμα τι έχει κάνει -αν έχει κάνει- η πολιτεία», δήλωσε με νόημα ο κ. Κριθαρίδης.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 επισήμανε επίσης ότι ο «πολυταξιδεμένος και ανέμελος» πρωθυπουργός συνοδευόταν «από αυστηρή αστυνομική συνοδεία μη τυχόν και ακούσει τα αιτήματα των υγειονομικών της πόλης».

Στο ίδιο ύφος, ο κ. Κριθαρίδης σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «έκανε και βόλτα στα μαγαζιά της πόλης υπό την αυστηρή πάντα αστυνομική συνοδεία γιατί μάλλον γνωρίζει πολύ καλά το κλίμα που επικρατεί στους καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, ενώ η φιέστα του ολοκληρώθηκε με παρουσίαση ορισμένων νέων οδικών αξόνων στην Εγνατία, υπό τη μορφή ΣΔΙΤ κι αυτών».

Καταλήγοντας, ο κ. Κριθαρίδης δήλωσε πως ο πρωθυπουργός «δεν δίστασε κιόλας να αναφερθεί στην αρχή ενός “ενάρετου κύκλου ταχείας ανάπτυξης”, με ΣΔΙΤ λογικά κι αυτός, συν το Μνημόνιο 5.0».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα