Το ξενοδοχείο 5* Doryssa Seaside Resort στο Πυθαγόρειο Σάμου επιθυμεί να προσλάβει για τη νέα σεζόν 2021

Boηθός Σερβιτόρος Κεντρικού Εστιατορίου
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ: Waiter, Hostess, Captain, Sous Maître, Maître, Ass. F&B Mgr., Director of F&B.
Λειτουργίες τμήματος:
- Εξυπηρέτηση πελατών.
- Παροχή υπηρεσιών και προϊόντων.
Στόχος θέσης:
- Άρτια, φιλικότατη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εταιρίας.
- Συνεχή επικοινωνία με τον πελάτη για την διασφάλιση της ευχαρίστησης του.
- Τήρηση και Διασφάλιση των εσωτερικών διαδικασιών λειτουργίας της εταιρίας.
- Συμβολή όσο το δυνατό στην Επίτευξη Στόχων (αύξηση των πωλήσεων).
- Διαμόρφωση λειτουργικού και αποτελεσματικού δίδυμου με τον Σερβιτόρο του και με τους υπόλοιπους συνεργάτες για αποτελεσματικότερη ομάδα.
- Διασφάλιση της ορθής κατάστασης των μηχανημάτων και του εξοπλισμού του πόστου.
- Ενημέρωση των προϊσταμένων, για τυχόν επιθυμίες και ιδιαιτερότητες των πελατών μας.
Καθήκοντα:
- Προσέρχεται στην εργασία του στο προκαθορισμένο ωράριο τηρώντας το πλάνο εργασίας.
- Ενημερώνεται καθημερινά για το πρόγραμμα ημέρας από το πλάνο εργασίας για τυχόν αλλαγές.
- Φοράει πάντα την κονκάρδα της εταιρείας με το όνομα του.
- Φροντίζει πάντα να χτυπάει την κάρτα πριν και μετά την εργασία αυτοπροσώπως .
- Φροντίζει η στολή του να είναι πάντα καθαρή και ο/η ίδιος/α περιποιημένος/η.
- Φροντίζει για την καθαριότητα και προετοιμασία του πόστου του (λινά τραπεζιών, αριθμούς τραπεζιών κ.λ.π.)
- Φροντίζει μαζί με τον Σερβιτόρο για την μεταφορά και τη σωστή αποθήκευση των ειδών που παραλαμβάνει από την κεντρική αποθήκη.
- Φροντίζει για την επάρκεια των σκευών της Mise en Place του και των ειδών που χρειάζεται για την εργασία του.
- Αναλαμβάνει εργασίες στην καθαριότητα και τη γενικότερη προετοιμασία του service.
- Φροντίζει για την καθαριότητα και την ευταξία του πόστου του.
- Ενημερώνεται και καθοδηγείται από τον Α΄ Σερβιτόρο για το service.
- Με την αναχώρηση του πελάτη, μαζεύει αμέσως τα λερωμένα σερβίτσια και προετοιμάζει το τραπέζι για τον επόμενο πελάτη.
- Βοηθά στη μεταφορά ποτών και εδεσμάτων από τη Κουζίνα στο Εστιατόριο.
- Κατά τη διάρκεια του service αναπληρώνει τυχόν απουσία του Σερβιτόρου του και τον ενημερώνει άμεσα κατά την επιστροφή του για τυχόν συμβάντα (extra παραγγελίες, παράπονα, κλπ.).
- Είναι φιλικός/η, ευχάριστος/η, ευγενικός/η, πρόθυμος/η και αμερόλυπτος/η τόσο προς τους πελάτες όσο και προς τους συναδέλφους του.
- Συμμορφώνεται με τις εντολές του προϊστάμενου, συνεργάζεται μαζί του για τυχόν ιδιαιτερότητες του service, τον ενημερώνει για τυχόν προβλήματα και βοηθά αν τυχόν παραστεί ανάγκη σε άλλο τμήμα.
- Γνωρίζει όλα τα είδη του καταλόγου των κρασιών, και του Menu Ημέρας και τυχόν ιδιαιτερότητες του σερβιρίσματος τους.
- Αναφέρει στον προϊστάμενο του τυχόν βλάβες που αντιλήφθηκε.
- Καταμετρά και παραδίδει τα χρησιμοποιημένα λινά του πόστου του μετά το πέρας του service, τηρώντας την εγκεκριμένη διαδικασία.
- Με το πέρας της εργασίας του, φροντίζει για την καθαριότητα του χώρου και της αποθήκης του τμήματος, την μεταφορά των απορριμμάτων και στοιχίζει τα τραπέζια και τις καρέκλες του πόστου του.
- Συμμετέχει στην προετοιμασία των εκδηλώσεων, decor κ.λ.π. του τμήματος που εργάζεται και του ξενοδοχείου γενικότερα.
Απαιτούμενα προσόντα:
- Γνώση 2 τουλάχιστον ξένων γλωσσών (τουλάχιστον προφορικώς).
- Εμπειρία (κατά προτίμηση 2 ετών σε παρόμοια θέση ).
- Ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου και με συνεργάτες( ανάπτυξη ομαδικής εργασίας).
- Δυναμική και ευχάριστη προσωπικότητα.
- Γρήγοροι ρυθμοί εργασίας.
Προαιρετικά προσόντα:
- Επιπλέον γνώσεις σε ξένες γλώσσες
- Χρήση Μηχανημάτων
- Χρήση Συστήματος Pos