“Κλείδωσε” για ένα χρόνο το Αιγαίο η Τουρκία!

“Σήκωσαν μπαϊράκι” οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Η Άγκυρα με σωρεία NAVTEX δεσμεύει παράνομα, καθ΄όλη τη διάρκεια του 2018, τρεις περιοχές σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο, για ασκήσεις με πυρά.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το onalert.gr, με τη NAVTEX 1410 της υδρογραφικής υπηρεσίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, προαναγγέλλεται ότι από τις 2 Ιανουαρίου, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα διεξάγονται ασκήσεις με πυρά μεταξύ Θάσου- Σαμοθράκης, ανατολικά της Χαλκιδικής και βόρεια της Λήμνου.

Τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους και σύμφωνα με τη NAVTEX 1411, οριοθετείται παράνομα και η θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δυτικών ακτών της Λέσβου, νότια του Αη Στράτη και ανατολικά της Σκύρου.

Το “νταηλίκι” συνεχίζεται με την NAVTEX 1412, η οποία “κλειδώνει” το Ικάριο Πέλαγος. Το “κλείδωμα” περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νότιων παραλίων της Ικαρίας, δυτικά της Πάτμου, βόρεια των νησίδων Κίναρος και Λέβιθας, και ανατολικά της Δονούσας.

Ανήμερα αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η Άγκυρα προγραμματίζει από τις εννέα το πρωί έως και τις τρεις μετά το μεσημέρι ακόμη μια άσκηση με πυρά, δεσμεύοντας εκ νέου παράνομα περιοχή στα ανατολικά της Κω, σύμφωνα με τη Navtex 1403.

Παράλληλα προανήγγειλε και άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στα δυτικά της Μυτιλήνης, το διάστημα 27 – 28 Δεκεμβρίου, και από τις έντεκα το βράδυ έως τις τρεις τα ξημερώματα.

Σχολιάστε Ελεύθερα