“Εφυγε” από την ζωή ο Στέφανος Μανταγός

Εφυγε” από την ζωή σε ηλικία 75 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο καθηγητής Ιατρικής (συνταξιούχος) του Πανεπιστημίου Πατρών Στέφανος Μανταγός. Ο Παιδίατρος, που καταγόταν από την Ικαρία, σπούδασε στην Αθήνα, μετεκπαιδεύτηκε στο Yale ενώ αγάπησε την Πάτρα και την έκανε δεύτερη πατρίδα του. Ο καθηγητής νοσηλευόταν τελευταία σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο Ιατρικός σύλλογος Πάτρας προκειμένου να τιμήσει τον Παιδίατρο αποφάσισε αντί στεφάνου στη σορό του, όπως κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ευαγές Ίδρυμα.

Ο βιος του σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Ικαρία το 1946, ήταν ακαδημαϊκός, τέως Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (1993-1996), άνθρωπος της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1969. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και μετεκπαιδεύθηκε στις ΗΠΑ σε διαφορετικά Πανεπιστημιακά ιδρύματα (University Medical Center of Chicago, Yale University και State University of New York). Το 1978 απέσπασε βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Yale.

Υπήρξε Καθηγητής και Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΠ έως το 2013. Όντας Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συνέχισε να ασκεί ακαδημαϊκό και ιατρικό ιδιωτικό έργο έως το 2019.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής ακαδημαϊκής του πορείας εκπαίδευσε εκατοντάδες φοιτητές και ειδικευόμενους ιατρούς στο αντικείμενο της Παιδιατρικής. Εκπόνησε πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες και συμμετείχε ως μέλος, σε πολλές επιστημονικές εταιρείες.

Άνθρωπος πολυμήχανος, με διοικητικές ικανότητες, υπήρχε επιπλέον μέλος του ΔΣ του Καραμανδανείου Νοσοκομείου (1993-1996), Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου του Παιδιού (2000-2003), Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΠ (2002-2005) και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας (2002-2005).

Ως ιατρός τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη, υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο με αφοσίωση, όραμα και συνέπεια. Άριστος οικογενειάρχης και πατέρας. Τα παιδιά του είναι μέλη της ιατρικής κοινότητας με τις ειδικότητες της παιδοκαρδιολογίας και οφθαλμολογίας.

Τιμήθηκε ως τέως πρόεδρος του ΙΣΠ για την πολύτιμη προσφορά του στο Σύλλογο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2008.

Σχολιάστε Ελεύθερα