Πούτιν: Υπέρ της απελευθέρωσης των πατεντών εμβολίου

«Η συνεχιζόμενη πανδημία πρέπει να θεωρείται έκτακτη κατάσταση – Η Ρωσία φυσικά θα υποστηρίξει μια τέτοια προσέγγιση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία «ακούει» θετικά την πρόταση για άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της covid19, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτή τη στιγμή ακούμε ότι υπάρχουν ιδέες στην Ευρώπη που, κατά τη γνώμη μου, αξίζουν την προσοχή μας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε. «Η πρόταση είναι να παραιτηθούμε από όλα τα δικαιώματα προστασίας των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια κατά της COVID-19». Η Ρωσία φυσικά θα υποστηρίξει μια τέτοια προσέγγιση» επισήμανε ο ίδιος στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η πρόταση αυτή «όχι μόνο δεν έρχεται σε αντίθεση, αλλά, απ΄ όσο και καταλαβαίνω, συμμορφώνεται με ορισμένους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο οποίος προβλέπει την άρση αυτής της προστασίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε εξαιρετικές περιστάσεις» ανέφερε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη πανδημία πρέπει να θεωρείται έκτακτη κατάσταση. «Επομένως, Τατιάνα Αλεξέβνα θα ήθελα να ζητήσω από εσάς και τους συναδέλφους σας να το εξετάσετε, να το επιλύσετε.», δήλωσε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως δεν αναφέρθηκε στην άρση των πατεντών στα εμβόλια που αρχικά στήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά έκανε λόγο για ιδέα που «ακούγεται» στην Ευρώπη.

Left

Σχολιάστε Ελεύθερα