ΣΥΡΙΖΑ: 76 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών η ανάγκη για επαγρύπνηση έχει πολλαπλάσια σημασία

Σήμερα συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία σηματοδότησε την ήττα του ναζισμού και του φασισμού, αφήνοντας όμως πίσω της εκατομμύρια θυμάτων στα πεδία των μαχών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε αυτόν τον πόλεμο ο ελληνικός λαός έδωσε το ηρωικό παρόν του συμμετέχοντας στην αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, στην πρωτοπορία της οποίας βρέθηκαν το ΕΑΜ, η ΕΠΟΝ και ο ΕΛΑΣ, όπου με τη δράση τους διαδραμάτισαν τον απολύτως καθοριστικό ρόλο ενάντια στους κατακτητές και τους εγχώριους συνεργάτες τους.

ΣΥΡΙΖΑ: 76 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών η ανάγκη για επαγρύπνηση έχει πολλαπλάσια σημασία

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά στην Ελλάδα καταδικάστηκε η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή για τη δράση της, ενώ σύγχρονες εκφάνσεις του ναζισμού και του φασισμού εμφανίζονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δείχνοντας το πόσο αναγκαία είναι η επαγρύπνηση.

Σε μια εποχή που η πανδημία έχει ανατρέψει μέσα σε ελάχιστο χρόνο τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε η ανάγκη για επαγρύπνηση έχει πολλαπλάσια σημασία. Στα νέα προβλήματα θα πρέπει έχουμε προοδευτικές προτάσεις για την επίλυσή τους, που θα καλύπτουν το κενό με αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading