Πανικάρια Αυτοκινητοπορεία Ειρήνης την Κυριακή 23 Μάη

Αυτοκινητοπορεία στην Ικαρία για τον Πόλεμο στην Παλαιστίνη όπου συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων, το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων, το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων και η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών-Ομάδα Γυναικών Αγ.Κηρύκου Ικαρίας.

Τα άνωθεν σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι αυτή η αυτοκινητοπορεία είναι η Λαϊκή απάντηση στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που δείχνχει την Αλληλεγγύη των Ικαριωτών στον παλαιστινιακό λαό, προκειμένου να σταματήσουν τώρα οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Η ανακοίνωση-κάλεσμα έχει ως εξής:

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος

Yψώνουμε την φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που βρίσκεται αντιμέτωπος με την δολοφονική πολιτική και την βαρβαρότητα του Ισραήλ. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα.

Ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει μια νέα Καταστροφή.

Το κράτος- δολοφόνος του Ισραήλ, αξιοποιώντας την ανοιχτή στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια- κλιμακώνει την επιθετικότητα του, τους επικοισμούς, τις εξώσεις παλαιστινίων, την βία, τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες ακόμη και μικρών παιδιών, ενώ απειλεί με νέα εισβολή εναντίον της Γάζας και νέο αιματοκύλισμα.

Οι εξελίξεις και η επιθετικότητα του Ισραήλ πατάνε στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Η αναγνώριση του αμερικανόπνευστου δήθεν «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Kαταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε και απαιτούμε την παύση κάθε συνεργασίας και στήριξης των Ελληνικών Κυβερνήσεων προς το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ.

Η Κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην  υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Να σταματήσει τώρα κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Για να σταματήσει το έγκλημα, για να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.

Παλεύουμε για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορρίζουν
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα και καλούμε όλο τον ικαριακό λαό να πάρει μέρος στην Πανικάρια Αυτοκινητοπορεία Ειρήνης την Κυριακή 23 Μάη.

  • Σημεία εκκίνησης :

πλατεία Αγ.Κηρύκου, ώρα 10.30 π.μ., Κοσοίκια ώρα 11 π.μ., Μεσακτή ώρα 11 π.μ..

  • Τερματισμός : στην πλατεία Ευδήλου στις 12 το μεσημέρι

One thought on “Πανικάρια Αυτοκινητοπορεία Ειρήνης την Κυριακή 23 Μάη

Σχολιάστε Ελεύθερα