Σάμος:Ενημέρωση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις του Νομού Σάμου, τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό, αλλά και τις τραγικές συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στο νησί τέθηκαν στον Γ.Γ του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Κυριαζή.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, Δημήτρης Κυριαζής και ο Ευάγγελος Καρβελάς.

Ο κ. Κουτουλάκης ενημέρωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δοθούν στα νησιά του Β. Αιγαίου ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις. Επίσης τόνισε ότι θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό η επιδότηση και η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών της σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με την Ηπειρωτική χώρα.

Τέλος όσον αφορά στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, ο κ. Κουτουλάκης ενημέρωσε, ότι το πρόγραμμα όχι απλά θα διατηρηθεί, αλλά θα υπάρξει ενίσχυση και περεταίρω βελτίωση του.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα