Κυρίτση:«Να κηρυχθεί η Λέσβος σε έκτακτη ανάγκη»

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο Αγλαία Κυρίτση και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Γιώργος Αμπαζής, Σταμάτης Φιλιππής και Στέλιος Σταμούλος κατάθεσαν αίτημα προκειμένου να συγκληθεί εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τις ζημιές από τη σημερινή θεομηνία που έπληξε τη Λέσβο.

Αναλυτικά το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Όλοι είμαστε μάρτυρες της δύσκολης μέρας που ξημέρωσε για τον τόπο μας και πιο συγκεκριμένα για τις περιοχές της Δυτ. Λέσβου από τον Πολυχνίτο και την Καλλονή, εως την Ερρεσό και τη Μήθυμνα , τις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους θυελλώδεις βορειάδες που σαρώνουν το νησί και έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε ιδιωτική αλλά και σε δημόσια περιουσία. Ευτυχώς, δεν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές….

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο πλευρό των ανθρώπων που χτυπήθηκαν για άλλη μια φορά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας ως αιρετοί,

ΖΗΤΑΜΕ έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού συμβουλίου – ει δυνατόν και δια περιφοράς -προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις που θα πιέσουν για να δωθούν λύσεις και άμεσες αποζημιώσεις στους ανθρώπους που είδαν για άλλη μια φορά τις περιουσίες τους και το βιός τους να καταστρέφεται.

Να αποφασίσουμε να ζητηθεί από την κυβερνηση: η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου οι λύσεις να είναι άμεσες»

Sto nisi

Σχολιάστε Ελεύθερα