Επίσκεψη Τσίπρα στην Ακρόπολη

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού,ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε την Ακρόπολη, όπου και ξεναγήθηκε από τρεις σπουδαίους και αναγνωρισμένους επιστήμονες.

Επίσκεψη Τσίπρα στην Ακρόπολη

Το μέγεθος της πρόσφατης τσιμεντένιας επέμβασης αλλάζει το τοπίο ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η ιδιοκτησιακή νοοτροπία και ο αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί μόνο πλήγμα για τη Δημοκρατία. Πληγώνει και τον Πολιτισμό και στιγματίζει την εικόνα της χώρας.

Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο

Ο κ. Τσίπρας, που συνοδευόταν από την Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού, Κώστα Στρατή, ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από την Ισμήνη Τριάνη, Επίτημη έφορο Ακροπόλεως και ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, τον Δρ. Τάσο Τανούλα, αρχιτέκτονα, προϊστάμενο του έργου αποκατάστασης των Προπυλαίων (1984-2012) και επιβλέποντα της αναστήλωσης στη νότια πτέρυγα των Προπυλαίων (2013-2016) και τον Αλκη Πρέπη, καθηγητή Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Αποκατάστασης και Επανάχρησης Μνημείων Ιστορικών Συνόλων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο κι εμπειρογνώμονα της UNESCO σε θέματα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Παρθενώνα «μνημείο του μέτρου και της αρμονίας αλλά και παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας», επισημαίνοντας πως «η Ακρόπολη ανήκει στην ανθρωπότητα και στην αιωνιότητα» και υπογραμμίζοντας ότι «οι όποιες επεμβάσεις στον Ιερό Βράχο θα έπρεπε να έχουν ευρύτατη συναίνεση όχι μόνο της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας».

Για το θέμα μην ξεχνάτε ότι μαζεύουμε υπογραφές, σε κείμενο που θα επιδοθεί στο υπουργείο πολιτισμού

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading