Λέσβος: Ξεκινά η κατασκευή του δρόμου Καλλονής-Πέτρας

Ένα σημαντικό οδικό έργο, που σχεδιάστηκε πριν από 20 χρόνια μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για τον δρόμο Καλλονής-Πέτρας, του οποίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και βγήκε ως προσωρινός ανάδοχος του έργου η τεχνική εταιρεία «Θέμελη Α.Ε».

Λέσβος: Ξεκινά η κατασκευή του δρόμου Καλλονής-Πέτρας

Ο προϋπολογισμός της α’ φάσης του δρόμου Καλλονής-Πέτρας ανέρχεται σε 19.650.000 ευρώ και αφορά στο τμήμα από την διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής μέχρι την διασταύρωση προς Στύψη. Αφορά σε ένα δρόμο που οδηγεί στις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές του νησιού, Μόλυβο, Πέτρα και Άναξο, όπου θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια τουριστών και ντόπιων, ενώ θα μειώσει χρονικά την απόσταση και θα βελτιώσει την πρόσβαση προς τα χωριά της βόρειας Λέσβου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και είμαστε πολλοί χαρούμενοι που την Παρασκευή αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης, πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουν γρήγορα ώστε να ξεκινήσει άμεσα αυτός ο δρόμος Καλλονής-Πέτρας, ένα έργο που είναι αίτημα δεκαετιών για τη Λέσβο».

Παράλληλα, ανακοίνωσε μέχρι τα τέλη της χρονιά αναμένεται να δημοπρατηθεί και ένας άλλος σημαντικός δρόμος Αμπελικό-Σταυρός, ενώ θα προχωρήσει σύντομα και η δημοπράτηση του έργου, που αφορά στη βελτίωση του δρόμου Αγιάσος- Μεγαλοχώρι.

Τέλος, ο κ. Μουτζούρης μίλησε και για τη συνάντηση, που είχε με την ηθοποιό, θεατρική παραγωγό και θιασάρχη Μιμή Ντενίση, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία θα γυριστεί σε Λέσβο και Χίο με την στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading