Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το Κ.Υ. Άντισσας

Η Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρου Υγείας Άντισσας Ν. Λέσβου που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, συζητήθηκε στη Βουλή.

Η κ. Κομνηνάκα ζήτησε τη στελέχωσή του K.Y. με όλο το αναγκαίο προσωπικό καθώς και γενναία κρατική χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του, όπως και του εμβολιαστικού κέντρου.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης  επεσήμανε ότι  η λειτουργία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης εξασφαλίζει επαρκή κάλυψη του νομού και πρόσθεσε ότι στο Κέντρο Υγείας Άντισσας ενώ υπηρετούν 7 γιατροί δυστυχώς σήμερα δύο γιατροί απουσιάζουν με άδεια ειδικού σκοπού και δεν κατέστη δυνατή η αντικατάστασή τους. Επίσης ανέφερε ότι ενισχύονται τα 4 Περιφερειακά Ιατρεία με πέντε θέσεις ιατρών υπηρεσίας Υπαίθρου και συγκεκριμένα στο Κ.Υ. Άντισσας, και στα ΠΙ Σιγρίου, Ερεσού, Βατούσης και Μεσοτόπου.

Τέλος, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία υπάλληλος του κλάδου των πληρωμάτων ασθενοφόρου με την προκήρυξη 2Κ.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα