Αίτημα Μουτζούρη για εξαίρεση της Σάμου από το καθεστώς παρακράτησης 30% του χρέους σε ΑΑΔΕ

Να εξαιρεθεί η Σάμος από την παρακράτηση του 30% του χρέους από την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων, σε όσους θα επιχορηγηθούν μέσω του Προγράμματος της Π.Β.Α λόγω covid 19, ζητά από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μουτζούρης σε σχετική επιστολή του ζητά από τον διοικητή της ΑΑΔΕ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Σάμος, που μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021 βρίσκεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, να εξαιρεθεί από αυτό το καθεστώς καθώς οι κάτοικοι του νησιού πέρα από τις συνέπειες της Πανδημίας, αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, οι επιχειρήσεις να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Η επιστολή του περιφερειάρχη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Πανδημία με το ποσό των 40 εκατομμυρίων €. Πληροφορηθήκαμε ότι σε περίπτωση που οφείλουν χρήματα στην Εφορία γίνεται αυτόματα παρακράτηση του 30% του χρέους από την επιδότηση που πήραν από το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τον Covid-19.

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Σάμος που μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021 βρίσκεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας να εξαιρεθεί από αυτό το καθεστώς καθώς οι κάτοικοι της συγκεκριμένη νήσου πέρα από τις συνέπειες της Πανδημίας αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θεωρούμε υποχρέωσή μας η ελληνική πολιτεία να επιδείξει κατανόηση για τους ακρίτες πολίτες της νήσου Σάμου.

Σχολιάστε Ελεύθερα