Καταγραφή της οινογαστρονομική ταυτότητα της Σάμου

Με σκοπό την καταγραφή της οινογαστρονομικής ταυτότητας της Σάμου και ανάδειξης των τοπικών της προϊόντων, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενέταξε στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου», την όλη προσπάθεια στο πλαίσιο του έργου: «Σαμιακές γεύσεις: Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου-Ανακαλύπτοντας εικόνες και γεύσεις του νησιού».

Καταγραφή της οινογαστρονομική ταυτότητα της Σάμου

Η πρώτη φάση της καταγραφής ολοκληρώθηκε από την Παρασκευή 4 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 7 Ιουνίου, με τους chef Ανδρέα Λαγό, Βαγγέλη Μπιλιμπά, Ασλάνη Παντερλή και Βασίλη Σκουρφούντα, οι οποίοι δημιούργησαν πιάτα που βασίζονται στις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού με εκλεκτά προϊόντα της Σάμου.

«Με τη συμμετοχή τους οι chef κατέδειξαν ότι η σύγχρονη οινογαστρονομική ταυτότητα της Σάμου, μπορεί να συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη και εδραίωση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας» αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Την υλοποίηση του προγράμματος «Σαμιακές Γεύσεις» έχει αναλάβει η εταιρία Omega Technology σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και την εταιρία «DOTSOFT». Στο πρόγραμμα συμμετέχει υποστηρικτικά και ο ΕΟΣ Σάμου”, αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

“Περίπου δέκα σαμιώτικες συνταγές – τονίζεται – οπτικοποιήθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Σάμου ενώ η σχετική λίστα περιλαμβάνει τουλάχιστον 50 διαφορετικές, από κάθε περιοχή της Σάμου, που θα παρουσιαστούν όχι μόνο από chef, μάγειρες, ζαχαροπλάστες και bartenders, αλλά και από νοικοκυρές του νησιού ή γνώστες της σαμιακής κουζίνας. Το υλικό, μετά την ολοκλήρωσή του, θα είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν σε επαγγελματίες που θα θελήσουν να εντάξουν στον κατάλογό τους τις συνταγές αυτές ενώ , θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας να προβάλλουν τρισδιάστατα την εκτέλεση των χαρακτηριστικών αυτών συνταγών στα κινητά των πελατών τους και μάλιστα σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας”.

«Θα καταγράφονται όλα τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής ώστε να μπορεί ο επισκέπτης όχι μόνο να γνωρίζει 100% την ποιότητα της τροφής που γεύεται, αλλά και να δοκιμάσει να την μαγειρέψει στον τόπο του», εξηγεί ο Δήμος.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading