Για έναν φίλο που έφυγε

Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε έναν φίλο, που έφυγε εχθές από τη ζωή. Μιλάμε για τον Αργύρη Τσακαλία έναν σημαντικό και ασυμβίβαστο άνθρωπο.

Ο Αργύρης ένας σπουδαίος φίλος που ποτέ δεν σε πρόδιδε και πάντα μιλούσε με επιχειρήματα. Ο Αργύρης Τσακαλίας γεννήθηκε στην Ικαρία και έζησε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα εξάρχεια. Σπούδασε θεολογία στην Πάτμο και στη Χάλκη και  δίδαξε σε διάφορα σχολεία. Στην αρχή του επαγγελματικού του βίου ήταν ιερέας και μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα του 114 πριν την δικτατορία συμμετείχε στους αγώνες των νέων με εξώφυλλα και σε αριστερές εφημερίδες της εποχής.

Αυτός βέβαια ήταν και ο κύριος λόγος που αφορίστηκε από την εκκλησία αλλά ήταν και ο λόγος που πέρασε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στην μεταπολίτευση πλέον κατέβηκε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Ικαρία, όπου ο αγώνας του για να φύγουν τα χουντικά στοιχεία από το Ικαριώτικο γίγνεσθαι, έμεινε στην ιστορία του νησιού μας.

Από εκείνο το σημείο και μετά δεν ασχολήθηκε ποτέ ενεργά με την πολιτική, δηλαδή ως υποψήφιος κάποιου κόμματος, αλλά πάντοτε είχε τις δικές του αιρετικές απόψεις για τους πολιτικούς. Το ενδιαφέρον όμως στην ζωή του ήταν ότι από ένθεος χριστιανός έγινε άθεος, αλλά όχι υλιστής όπως έλεγε ο ίδιος, γιατί ο υλισμός είναι πολιτική θεωρία κατά τον ίδιο και όχι θεολογική προσέγγιση.

Ο Αργύρης Τσακαλίας ίδρυσε και λειτούργησε για ένα διάστημα τον εκδοτικό οίκο «Θερσίτης» ενώ ήταν πασίγνωστος ως ερευνητής και εισηγητής της διδασκαλίας της Αειζωίας. Στο πλαίσιο μάλιστα της Νέας Σχολής Αειζωίας, διοργάνωσε σεμινάρια όπου διδάσκονταν φιλοσοφία και διάφορα θέματα υγείας. Ο Τσακαλίας είχε εκδώσει συνολικά 18 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εξαντληθεί.

Ο Αργύρης Τσακαλίας έγινε γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», καθώς ήταν θείος των αδελφών Ξηρών. Είναι γνωστές οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση που πάντα ήταν ανατρεπτικές.

Μερικοί τίτλοι των βιβλίων του είναι:

  • (2006) Ο δρόμος προς την αειζωία, Εκδόσεις Βερέττας
  • (2005) Βίβλος ακατάλληλη δι’ ενηλίκους, Εκδόσεις Βερέττας
  • (2004) Αειζωία, Έσοπτρον
  • (2003) Βίος και πολιτεία Χριστόδουλου του Ξηρού, του εν Ακαμάτρα Ικαρίας και των συν αυτώ, Εκδόσεις Βερέττας
  • (2001) Από τις ζούγκλες της γης στη γαλαξιακή αγαποκοινωνία, Καλυψώ
  • (1999) Ο τρόπος για την αειζωία, Εκδόσεις Βερέττας
  • (1996) Τα μεγάλα μυστικά της υγείας ανανέωσης μακροβιότητας, Ανέλιξη

Καλό ταξίδι φίλε!!!!

Στέφανος Καραπέτης

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.