Πώς θα διακοσμήσετε το καθιστικό σας για όλες τις εποχές του χρόνου

Το καθιστικό αποτελεί για τους περισσότερους το ‘κέντρο’ του σπιτιού όπου θα χαλαρώσουν μετά από μία κουραστική ημέρα και θα απολαύσουν διάφορες αγαπημένες συνήθειες.

Είναι ένας σημαντικός χώρος όπου θα πρέπει να είναι διακοσμημένος με το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη του ώστε να νιώθει άνετα και να ξεκουράζεται μέσα σε αυτόν. Η διακόσμηση βέβαια του καθιστικού δε χρειάζεται να αλλάζει κάθε τόσο προκειμένου να προσαρμόζεται στην κάθε εποχή. Θα δούμε λοιπόν όλα τα μυστικά τα οποία μπορείτε να υιοθετήσετε ώστε να έχετε ένα όμορφα διακοσμημένο καθιστικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Ξεκινώντας από το χρώμα του καθιστικού σας, αυτό ιδανικά θα πρέπει να είναι ουδέτερο ώστε να μη σας περιορίσει και να διακοσμήσετε το χώρο σας με όλα τα χρώματα που επιθυμείτε. Μπορείτε λοιπόν να το βάψετε σε λευκό χρώμα ή σε μία απαλή απόχρωση του μπεζ. Έχοντας λοιπόν ως βάση ένα τόσο ουδέτερο χρώμα όπως τα παραπάνω, μπορείτε να αλλάζετε όποτε θέλετε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης σας χωρίς περιορισμό.

Όσον αφορά στους τοίχους του καθιστικού σας, με το ουδέτερο χρώμα που θα έχουν μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα κάδρα, πίνακες ή κορνίζες σε όποιο χρώμα επιθυμείτε. Με ένα σύνολο από κορνίζες και φωτογραφίες στον τοίχο σας μπορείτε να δημιουργήσετε μία διακοσμητική πρόταση, την οποία θα έχετε τη δυνατότητα να διαφοροποιήσετε όσο το επιθυμείτε στην πορεία.

Εάν σας αρέσουν οι ταπετσαρίες τοίχου, μπορείτε φυσικά να ‘ντύσετε’ κάποιον από τους τοίχους του καθιστικού σας με αυτές. Προκειμένου να μη σας δεσμεύσει με τη διακόσμησή του στην πορεία, μπορείτε να επιλέξετε μία σε ουδέτερο χρώμα και σχέδιο.

Σε σχέση τώρα με τα διακοσμητικά υφάσματα του καθιστικού σας, μην ξεχάσετε να ‘ντύσετε’ τους καναπέδες σας με ριχτάρια και μαξιλάρια στα χρώματα που επιθυμείτε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε ανάλογα με την εποχή. Ακόμα, τα χαλιά που θα έχει ο χώρος σας αυτός θα του δώσουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι όπου μπορείτε να τοποθετήσετε κάποια πολύχρωμα σε ελαφριά υφάσματα.

Οι κουρτίνες ανήκουν και αυτές στα υφάσματα του καθιστικού σας και μπορείτε να τις αλλάζετε όταν το επιθυμείτε, υιοθετώντας τα χρώματα που ταιριάζουν στην κάθε εποχή, όπως ανοιχτόχρωμα το χειμώνα και πιο πολύχρωμα κατά τους ζεστούς μήνες. Εάν επιθυμείτε κάτι πιο πρωτότυπο από τις κουρτίνες, μπορείτε να κρατήσετε τον ήλιο μακριά από το καθιστικό σας τοποθετώντας στόρια αντί αυτών(Δείτε διάφορα σχέδια και ιδέες στο Home-In). Τα στόρια μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα χρώματα και υφές, και έτσι σίγουρα θα ανακαλύψετε αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στο χώρο σας.

Σε σχέση με τη διακόσμηση των υπόλοιπων επιφανειών του χώρου σας αυτού, όπως το coffee table, καλό θα ήταν να περιοριστείτε στην τοποθέτηση λίγων αντικειμένων πάνω σε αυτά, προκειμένου να μη δείχνουν ‘φορτωμένα’ και να μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανά πάσα στιγμή.

Σχολιάστε Ελεύθερα