Ε.Κ.Σ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Καρυπίδη

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Σάμου καταδικάζει την αυταρχική κρατική καταστολή του αγώνα των εργαζομένων στο «Μarket In» των Ιωαννίνων.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ (που όταν ήταν στην αντιπολίτευση ζητούσε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα καταργήσει), ξυλοφόρτωσε τους εργάτες που αγωνίζονταν για το δικαίωμα στην δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Και δεν τους έφτανε η βίαιη καταστολή της απεργίας και της περιφρούρησής της, αλλά προχώρησαν και σε νέες συλλήψεις, όπως έκαναν και προηγούμενα αυτές τις μέρες, συλλαμβάνοντας 12 συναδέλφους μας μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που έδινε την μάχη μαζί με τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το σύνθημα του ΠΑΜΕ «με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους εργοδότες κάνετε τις πλάτες» και δείχνει περίτρανα σε όσους ακόμα έχουν κάποιους δισταγμούς, ότι κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί δύο αφέντες ή με το κεφάλαιο θα είσαι ή με το λαό και η κυβέρνηση έχει κάνει εδώ και καιρό τις επιλογές της.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή της κυβέρνησης και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και ν’ αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την απεργιακή κινητοποίηση.

Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό των νησιών μας να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων του «Καρυπίδη».

Τους καλούμε να δώσουν μαζικό, αγωνιστικό παρών στην γενική πανεργατική πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη καθώςκαι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Σάμος 14/12/2017 και ώρα 10.00΄ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

Ικαρία 14/12/2017 και ώρα 12.00΄ στον Εύδηλο

Σχολιάστε Ελεύθερα