Καταδικάζει η Ανοικτή συνέλευση Σάμου τις επαναπροωθήσεις μεταναστών

Τις βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο καταδίκασε η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου σε ένα τριήμερο δράσης.

Σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, τα μέλη της συλλογικότητας πραγματοποίησαν πορεία στο Βαθύ με συνθήματα κατά των επαναπροωθήσεων και υπέρ των δικαιώματος στην παροχή ασύλου προς τους πρόσφυγες.

Η Πρωτοβουλία της Σάμου εναντιώνεται απέναντι στην «παράνομη» κατάσταση που έχει παγιωθεί όπως δηλώνουν εδώ και ένα χρόνο και αποφάσισαν να δράσουν καθώς αναφέρουν ότι «οι βίαιες επαναπροωθήσεις, οι διακρίσεις και η στοχευμένη βία κατά μεταναστών/ριών και προσφύγων δεν είναι ένα αποκομμένο φαινόμενο από όσα αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Είναι μέρος μιας αυταρχικής στροφής, της ενίσχυσης ρατσιστικών ιδεολογιών υπεροχής και μίσους, μιας πολιτικής απαξίωσης των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του άλλου/ης, αλλά και μέρος μιας πολιτικής περιορισμού της δημοκρατίας, του δημόσιου χώρου και της δράσης των κοινωνικών κινημάτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ζητούν να μην επιτραπεί στο όνομα της μεταναστευτικής πολιτικής των ισχυρών της Ε.Ε. να ακυρώνονται βασικές δημοκρατικές αρχές και εγγυήσεις της κοινωνίας .

Το τριήμερο ολοκληρώνεται με προβολή ταινίας στο Παλαιό Σχολείο του Όρμου Μαραθοκάμπου, συζήτηση και συλλογική κουζίνα.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα