Ερώτηση στη Βουλή για την ακτοπλοϊκή υποβάθμιση του λιμένος Βαθέος

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση”, βουλευτής Λάρισσας, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφορικά με την υποβάθμιση του επιβατικού λιμένος Μαλαγαρίου στο Βαθύ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Κύριε Υπουργέ ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Σάμο, τους καλοκαιρινούς μήνες θα επέλθει ακτοπλοϊκή υποβάθμιση στο λιμάνι της πόλεως Βαθύ, της πρωτεύουσας του νησιού τους. Μας ενημέρωσαν οι ως άνω για το ότι στην σχετική επιστολή του επιμελητηρίου της Σάμοτ προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία, που φιλοξενείται σε τοπική σελίδα του διαδικτύου, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:«…το λιμάνι της πρωτεύουσας του Νομού στο Βαθύ σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα δρομολόγια για τον Ιούλιο και Αύγουστο θα έχει κατά πολύ λιγότερες προσεγγίσεις από τα υπόλοιπα λιμάνια του νομού μας. Μάλιστα έχει αποκλειστεί από την δρομολόγηση ταχύπλοου πλοίου, ενώ θα αποκλειστεί από τις προσεγγίσεις πλοίου μεταφοράς φορτηγών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων και των επαγγελματιών θα θέλαμε να σας καλέσουμε να ενεργήσετε τη δίκαιη κατανομή των προσεγγίσεων σε όλα τα λιμάνια του Νομού, αλλά και αν ενεργήσετε για δίκαιη κατανομή των προσεγγίσεων σε όλα τα λιμάνια του Νομού, αλλά και να ενεργήσετε αναάλογα, αποκλείοντας την επερχόμενη υποβάθμιση στο λιμάνι της πόλεως βαθύ που μόνο αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα θα έχει για όλους…»

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτάται ο Κ. Υπουργός

Προτίθεστε να εξασφαλίσετε με πρωτο βουλίες σας την δίκαιη κατανομή των προσεγγίσεων πλοίων στα λιμάνια της Σάμου, αποκλείοντας την επερχόμενη ακτοπλοϊκή υποβάθμιση του λιμανιού στο Βαθύ, που θα προκαλέσει εξόχως αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στους κατοίκους και στους επαγγλματίες της περιοχής;

Σαμιακό βήμα

Σχολιάστε Ελεύθερα