Γιάννης Μπουρνούς: Να σταματήσει επιτέλους η εγκατάλειψη της Βρίσας!

Νέα ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Παππά, για τα σοβαρά προβλήματα και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ανοικοδόμηση του οικισμού της Βρίσας, τέσσερα πλέον χρόνια μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

Γιάννης Μπουρνούς: Να σταματήσει επιτέλους η εγκατάλειψη της Βρίσας!

Παρά την εξασφάλιση σχετικού κονδυλίου μετά τον σεισμό, συνεχίζουν να παρατηρούνται πολύμηνες καθυστερήσεις, που φτάνουν τους 12 μήνες, στις αποπληρωμές των επιδοτήσεων για την ανέγερση ή επισκευή κατοικιών ή για τις επιδοτήσεις των ενοικίων.

Η ανοικοδόμηση του οικισμού καθυστερεί απελπιστικά και μόνο ένα μέρος των κατοίκων της Βρίσας μπορεί να διαμένει στον οικισμό, ενώ οι καταστηματάρχες του οικισμού ακόμα περιμένουν αποζημίωση για τα εμπορεύματά τους που καταστράφηκαν από τον σεισμό. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μαραζώσει οριστικά η Βρίσα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο αρμόδιος συντονιστής που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εδέησε να διορίσει μόλις πέρυσι την άνοιξη, λάμπει δια της απουσίας του. 

Με την ερώτησή του, ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών, κ. Καραμανλή:

1) Να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα πολύμηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές των επιδοτήσεων ενοικίου και στις εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων ανέγερσης/επισκευής.
2) Να παρατείνει τη σχετική ΚΥΑ για τις επιδοτήσεις ενοικίου.
3) Να ενισχύσει τους καταστηματάρχες της Βρίσας για την απώλεια των εμπορευμάτων τους και την ανακατασκευή των επαγγελματικών τους χώρων.
4) Να αντικαταστήσει τον τοπικό συντονιστή.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading