Ζωντανή μετάδοση παρτίδων και πρώτες διακρίσεις από παιδιά!

Άρχισε το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το 44ο Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2021». Αγωνίζονται 120 Έλληνες και ξένοι σκακιστές και σκακίστριες ηλικίας 7 έως 92 ετών!

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα αυξημένα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Τηρείται με σχολαστικότητα το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για σκακιστικούς αγώνες και, πριν από την έναρξη, επισκέφτηκε τον αγωνιστικό χώρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιώντας δεκάδες τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Στη λιτή τελετή έναρξης ο αντιδήμαρχος Νίκος Καλαμάρας καλωσόρισε τους αγωνιζόμενους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Σκυριανόγλου ανέλυσε τα μέτρα προστασίας και επικεντρώθηκε σε κρίσιμα σημεία.

Στον πρώτο γύρο σημειώθηκαν λίγες εκπλήξεις, με ποιο χαρακτηριστικές τις νίκες επί ισχυρότερων αντιπάλων του 10χρονου Σταύρου Μαρινίδη, του 12χρονου Κωνσταντίνου Αγιακάτσικα, του 15χρονου Θεόδωρου Τράπαλη, του 16χρονου Βασίλη Σιδηρόπουλου, της 17χρονης Αγγελικής Σαράντου και του 20χρονου Νικόλαου Δάλλα.

Προηγήθηκαν εκδηλώσεις στην υπαίθρια σκακιέρα Αγίου Κηρύκου, καθώς και τουρνουά γρήγορου σκακιού στο οποίο πρώτευσε ο 14χρονος Μιχάλης Καραμίχος με 5 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες. Δεύτερος τερμάτισε με 3,5 ο 13χρονος Νίκος Πούπαλος και ακολούθησαν με 3 βαθμούς ο 11χρονος Αναστάσιος Δελιέζος, ο 10χρονος Σταύρος Μαρινίδης και ο 15χρονος Χαράλαμπος Ευκαρπίδης. Δυναμικό ξεκίνημα των παιδιών!

Τους αγώνες διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς». Χορηγοί είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες  Blue Star Ferries  και Dodekanisos Seaways.

Το 44ο Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2021» διεξάγεται χωρίς παρουσία θεατών, αλλά οι παρτίδες στα δέκα πρώτα τραπέζια μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά αποτελέσματα αναρτώνται στο chess-result ενώ αρχείο παρτίδων θα διατηρείται στην greek-base. Περισσότερα στοιχεία στην ιστιοσελίδα των αγώνων.

Σχολιάστε Ελεύθερα