Δήμος Δυτικής Σάμου: Στηρίζει την βιωσιμότητα του πανεπιστημίου Αιγαίου

Την υπόσχεση ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα στηριχτεί με κάθε τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έδωσαν από κοινού σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης με τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Δήμος Δυτικής Σάμου: Στηρίζει την βιωσιμότητα του πανεπιστημίου Αιγαίου

Το θέμα της συνέντευξης αφορούσε την πορεία εξέλιξης των ζητημάτων που αφορούν το πανεπιστήμιο και ειδικότερα ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε λεπτομερώς στις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αναφορικά με τα 4 κτίρια του Πανεπιστημίου, το Ηγεμονικό Μέγαρο, την Εμπορική Σχολή, τη Βιβλιοθήκη και το κτίριο Μώραλη. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου να στεγαστούν οι καθηγητές και οι φοιτητές. Επίσης αναφέρθηκε στα αιτήματα του Δήμου προς το Υπουργείο Παιδείας , για την ειδική μοριοδότηση των φοιτητών της Σάμου, την επιδότηση της σίτισης , της στέγασης και της μεταφοράς τους ώστε να μπορέσει το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου να γίνει ανταγωνιστικό έναντι των πανεπιστημίων της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Αναφορά επίσης έγινε στην δημιουργία υποτροφιών για τους νέο εισακτέους που ήδη έχει ξεκινήσει και στηρίζεται από τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης Δημήτρης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Δήμο Δυτικής Σάμου για την εξαιρετική όπως τη χαρακτήρισε συνεργασία που έχουν . Αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα σχέδια τριών κτιρίων για την Πανεπιστημιούπολη στα Ταμπάκικα και το επόμενο διάστημα αναμένεται η εκπόνηση μελέτης για όλο το συγκρότημα. Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι η επιθυμία του Πανεπιστημίου είναι να γίνει μία πρότυπη Πανεπιστημιούπολη που θα μπορέσει να φιλοξενήσει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά τμήματα ξενόγλωσσα μέσα από ένα πρόγραμμα συνεργασίας με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Τόνισε ότι αυτό το εγχείρημα απαιτεί στοχευμένα βήματα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτός στόχος.

Στην ενημέρωση παραβρίσκονταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Μεταφτσής Βασίλης και ο Πρόεδρος Τμήματος Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Στυλιανός Ξανθόπουλος.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading