Πανηγύρια χωρίς χορό και μόνο για καθήμενους

Από τη σύνταξη

Τα πανηγύρια όπως τα ξέραμε, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε για ένα ακόμα καλοκαίρι, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε ο χορός ούτε οι όρθιοι.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης, τα πανηγύρια θα διοργανώνονται στο εξής μόνο για καθήμενους και σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι καταργείται το όριο που είχε τεθεί μέχρι σήμερα και το οποίο αφορούσε την εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής που διοργανώνονται τα πανηγύρια.

«Η τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό είναι μονόδρομος», σημείωσε ο κ. Γεωργίαδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα και την πρόσκληση για τον εμβολιασμό και ότι η τήρηση των μέτρων «αποτελεί μονόδρομο εθνικής συσπείρωσης για την προστασία του κοινού μας συμφέροντος, πρωτίστως υγειονομικά και δευτερευόντως οικονομικά».

Από τη συμπεριφορά του καθενός μας θα κριθεί το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι παρόμοια μέτρα λαμβάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ο υπουργός τόνισε: «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ζήτημα καίριο να μην δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα, να εμφανίζεται συγκροτημένη εικόνα, να λειτουργούν οι επιχειρησεις απρόσκοπτα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα».

Δείτε στο βίντεο όλες τις ανακοινώσεις του υπουργού, που δεν αφορούν μόνο τα πανηγύρια αλλά και άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής μας. Ένα σημείο πάντως, που έχει σημασία για τον φίλαθλο κόσμο, είναι ότι θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα με απαραίτητα μέτρα-αποστάσεις και με 80% της πληρότητας των χώρων. Η κυβέρνηση δίνει 5 ημέρες άδεια σε στρατιώτες που θα εμβολιαστούν, ενώ στα μαγαζιά της εστίασης θα γίνει διαχωρισμός αμειγών και μεικτών χώρων, όπου θα σημειώνεται εαν το προσωπικό είναι εμβολιασμένο ή όχι. Οι πελάτες σε κάθε περίπτωση θα είναι καθήμενοι και θα απαγορεύονται οι χοροί. Τα πρόστιμα από όσα λέει ο υπουργός θα είναι τσουχτερά. Στην Ικαρία πάντως πέρα από κάποια μουσικά γεγονότα δεν έχει αναγγελθεί κάποιο πανηγήρι για να εξειδικεύσουμε περί του νησιού μας.

Είναι λίγο ντροπιαστικό να διαχωρίζεις τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη, επίσης από τι φαίνεται είναι και αντισυνταγματικό. Έχουμε κάνει το εμβόλιο εδώ στα Ικαριώτικα νέα και υποστηρίζουμε θερμά τον εμβολιασμό των πολιτών, ωστόσο γνωρίζουμε και τι λέει το σύνταγμά μας, δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να εμβολιαστεί και βέβαια δεν μπορείς να επιβάλλεις κυρώσεις σε κάποιον που δεν εμβολιάστηκε. Αυτό είναι η δικιά μας άποψη, την οποία πάντα κταθέτουμε σε κρίσιμα ζητήματα και ειδικά σε ζητήματα δημοκρατίας. Είναι άλλο οι κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων και άλλο οι κυρώσεις σε ανθρώπους που έχουν, κακώς κατά τη γνώμη μας, αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Δείτε όλα τα μέτρα εδώ

Σχολιάστε Ελεύθερα