Μητσοτάκη Γαμιέσαι

Από τη σύνταξη

Είναι Viral σε όλο το διαδίκτυο, είναι το σύνθημα που ενώνεται, ευτυχώς ή δυστυχώς, ανάλογα σε ποια πλευρά του ποταμιού είσαι, πολύς κόσμος.

Μητσοτάκη Γαμιέσαι

Είναι απίστευτο ο δημοσιογράφος που βρίσκεται σε μια πληττώμενη περιοχή, ξαφνικά να ακούει απλούς πολίτες να βρίζουν “Χυδαία” τον σωτήρα της Ελλάδος. Μα αν είναι δυνατόν κύριε Καμπουράκη μου, κύριε προδοσάλτε και λοιποί δημοσιογραφίσκοι, την ώρα που επιτελείται το θεάρεστο έργο σας καθαγιασμού του Σωτήρος, του αγίου, του προφήτη, του θεού- Υιού του γκαντεμόσαυρου αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να βγαίνουν αυτοί οι πολίτες, που μάλλον κομμουνιστάς θα είναι, να βρίζουν με τέτοια χυδαιότητα τον πρωθυπουργό μας, όπως ο παρακάτω κύριος που μπροστά στον έντρομο δημοσιογράφο του λέει να μην το κόψεις αυτό, και απαντάει ο άνθρωπος αυτός, δεν μπορώ είμαστε live. Eίμαστε live σε έναν τσοντοπόλεμο τηλεοπτικής μαλακίας, είμαστε live μπροστά στη συντέλεια του κόσμου, αυτό όμως έχει ένα προηγούμενο, δεν ξεκίνησε από τη φωτιά. Ας πάμε λοιπόν από την αρχή και με όση σοβαρότητα μπορείς να απευθυνθείς στον Μεσσία.

Η Ελλάδα καίγεται και ο πρωθυπουργός μας βγαίνει να κάνει ένα διάγγελμα που κατά τη ταπεινή μας γνώμη ήταν τραγικό, είναι απίστευτο με άπνοια να καίγεται η Ελλάδα. Είναι απίστευτο να τα ρίχνουν όλα στην κλιματική αλλαγή, είναι απίστευτο να μην καλεί σε βοήθεια την ΕΕ, την λυκοσυμμαχία που ανήκουμε, ο πρωθυπουργός επί 3 τουλάχιστον ημέρες και βέβαια δυστυχώς κύριε Μητσοτάκη, θρηνήσαμε ανθρώπους. Θρηνήσαμε έναν αξιόλογο επιχειρηματία, τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, θρηνήσαμε έναν κάτοικο της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που ήταν και εθελοντής πυροσβέστης. Δυο πυροσβέστες βρίσκονται διασωληνωμένοι και πολλοί άλλοι εγκαυματίες βρέθηκαν σε νοσοκομεία. Το θέμα όμως είναι οι μεγάλες πληγές που θα αργήσουν πολύ να σβήσουν. Μιλάμε για το 2007, γιατί αυτό γίνεται αυτές τις ημέρες, με τις φωτιές εκείνης της περιόδου συγκρίνονται. Εκεί χάσαμε 84 συνανθρώπους μας, οι ζημιές όμως που γίναν εκείνη την εποχή, δεν έχουν εν έτει 2021 αποκατασταθεί πλήρως (14 χρόνια), με πολλές κυβερνήσεις να έχουν θητεύσει. Εν έτει 2021 οι φωτιές θα αφήσουν τεράστιες πληγές. Θα μιλήσω ειλικρινά για να μην το παίξω και γω κλαίουσα παρθένα, κλαψιάρα τηλεοπαθούσα. Κατανοώ τον πόνο των ανθρώπων, καταλαβαίνω αυτό που ζουν, καταλαβαίνω πλήρως το τι είναι να χάνεις κάτι που έχτιζες μια ζωή, δεν το χω ζήσει όμως, και βέβαια εύχομαι οι άνθρωποι αυτοί να είναι οι τελευταίοι που θα ζήσουν κάτι τέτοιο. Άλλο να κατανοείς έστω και για τηλεοπτική κατανάλωση, και άλλο να το ζεις. Οι άνθρωποι είναι λοιπόν δικαιολογημένα αγανακτισμένοι και ενδεχόμενα και πολύ πιο ψύχραιμοι από εμένα που γράφω αυτόν τον λήβελο.

Είμαστε αγανακτισμένοι όταν βλέπουμε την χώρα που αγαπάμε να περνάει τέτοιες τραγικές στιγμές. Το 2010 μπήκαμε στο μνημόνιο, σε μια κρίση που είχε ξεκινήσει ήδη από το 2008, περάσαμε όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια μέχρι το 2018, όπου έγινε η έξοδος από τα μνημόνια. Εκεί που αναθαρρήσαμε πως κάτι πάει να γίνει βρεθήκαμε στη δίνη του Κορωνοϊού με μια ανίκανη κυβέρνηση. Τα ίδια ανίκανα πρόσωπα που οδήγησαν την χώρα στο μνημόνιο, τα ίδια ανίκανα πρόσωπα που ήταν οι διαχειριστές σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του 2007, είναι και τα ίδια ανίκανα πρόσωπα που ήρθαν να διαχειριστούν μέσα στην κορωνοκρίση τις εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές. Η Ελλάδα καίγεται και για αυτό υπάρχει λόγος, δεν γίνεται τυχαία. Όταν καίγεται ένα σημείο μπορεί να είναι εμπρησμός, μπορεί όμως να είναι και κάτι που να οφείλεται σε ατύχημα (εξωτερικές, γεωργικές εργασίες ή ακόμα και σε ένα πεταμένο τσιγάρο), όταν η χώρα όμως καίγεται πολλαπλά, είναι σχέδιο, είναι εμπρησμός και δεν είναι ούτε η κλιματική αλλαγή, που όντως υπάρχει, και ούτε η ανευθυνότητα των συμπολιτών μας που δεν προσέχουν το περιβάλλον. Ο πραγματικός λόγος κρύβεται πίσω από μια και μόνο μια φράση, είναι η ανάκληση των δασικών χαρτών. Είναι αυτό που κυνικά είπε ο Μητσοτάκη, μια μέρα θα καεί. Πως άλλωστε θα αποχαρακτηρίσεις εαν δεν καψεις; Είναι όμως ο μητσοτάκης πραγματικός ψεύτης, αφού είπε ότι τα καμμένα θα αποκατασταθούν με δάση. Στην πραγματικότητα όμως τα καμμένα θα αποκαταστήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό είναι η αλήθεια.

Και τώρα που θα με ρωτήσετε εαν είχαμε άλλη κυβέρνηση (π.χ. τον Τσίπρα) τι διαφορά θα είχε, Θα σας πω πως πρώτα-πρώτα η ιστορία δεν γράφεται με αν, θα σας τονίσω ότι το θέμα της ελλειπούς δασικης πυρόσβεσης είναι ένα διαχρονικό θέμα, και ναι έχει ευθύνες και ο Τσίπρας και ο Παπαδρέου και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς και ο οποιοσδήποτε κυβέρνησε την Ελλάδα. Αυτό όμως που χρειαζόμαστε την επόμενη μέρα είναι καταρχήν η πολιτική συνεννόηση. Εαν θέλεις να λέγεσαι Σωτήρας κύριε Μητσοτάκη μου, κάλεσε την επόμενη μέρα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με θέμα την διαχείριση των δασικών πυρκαγιών. Άφησε όλα τα κόμματα να πουν την άποψή τους και εξήγγειλε σχέδιο σωτηρίας της χώρας για να μπορέσεις να διατηρήσεις τον τίτλο του Μωυσή.

Το εθνοσωτήριο σχέδιο σου θα πρέπει να αντικαταστήσει καταρχήν τα πεπαπαλαιωμένα αεροσκάφη της πυροσβεστικής (ανήκουν στην πολεμική αεροπορία). Θα πρέπει ως ένας σύγχρονος προφήτης να πάρεις πολλά και σύγχρονα αεροσκάφη και πυροσβεστικά, και πάρε και στην τελική και ένα λιγότερο Rafale, εξασφάλισε χρήματα για τους πυροσβέστες και για τις ανάγκες τους, θέσπισε με νόμο ένα νέο ενιαίο δασοπυροσβεστικό σώμα και φτιάξε ένα ενιαίο σύστημα γεωεντοπισμού των πυρκαγιών, με τηλεφωνικό κέντρο όπου θα μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται όταν βλέπουν πυρκαγιές. Φτιάξε λοιπόν σωτήρα μαεες ένα συντονιστικό σώμα για την διαχείριση των πυρκαγιών.

Εαν θέλεις το γαμιέσαι να φύγει και στην θέση του να μπει το μπράβο πρόεδρε κάνε αυτό που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να γίνει, δηλαδή την αντιμετώπιση των δασών ως ασθενής. Φτίαξε το Ε.Σ.Υ των δασών, δηλαδή ένα ενιαίο συντονιστικό όργανο όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα. Σου έδωσα και τον τρόπο που θα το λανσάρεις στο επόμενο διάγγελμα. Αυτά βέβαια είναι μερικά από όσα σκέφτομαι, γκουρού της πολιτικής μας. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, που το συζητάγαμε και το έτος που έγινε η φονική πυρκαγιά στο μάτι. Θελεις να μείνεις στην ιστορία για κάτι, κάνε αυτό που δεν έγινε ποτέ από αρχής του Ελληνικού κράτους θέσπισε νέα οικοδομικά σχέδια πόλεων, όπου να υπάρχουν μεγάλοι δρόμοι σε περιοχές όπως η Άνοιξη, η Ιπποκράτειο πολιτεία και αλλού, που υπάρχουν δάση. Δηλαδή την επόμενη μέρα μην αποκαταστήσεις απλά αυτά που κάηκαν, που δεν θα το κάνεις έτσι και αλλιώς, θέσπισε απλά ένα νέο Σχέδιο πόλης, ξαναχτίσε σε γερά θεμέλια τις περιοχές που κάηκαν, και βέβαια το πιο απλό, άνοιξε επιτέλους δασικούς δρόμους, προκειμένου να περνάνε τα πυροσβεστικά άνετα μέσα στο δάσος.

Η πολιτική αγαπητέ μου πηγάζει μέσα από τη ζωή και η ζωή σου θυμίζει τα προβλήματα της πολιτικής σου ιδεολογίας. Θέλεις να τα δώσεις όλα σε επιχειρηματικούς ομίλους, πολύ καλά, πρέπει όμως τα δάση να τα προστατέψεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι να χτίσουν συντεταγμένα σε αστικούς ιστούς προστατεύοντας τόσο τους ίδιους τους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζόμενους σε περίπτωση πυρκαγιάς. Όλα αυτά είναι απλή λογική. Η Λογική βέβαια λείπει εδώ και αιώνες από τον τόπο αυτό. Ελπίζουμε όμως κάποια στιγμή να βρεθεί. Την ευκαιρία να αποκαταστήσεις το όνομα της οικογένειάς σου την έχεις, αλλιώς αν θες να βάλεις φίλτρα δέντρων, όπως έβαλε ο ανιψιός σου στην Αθήνα. Δε συμφέρουν όμως και για αυτό θα κλείσω όχι με κάτι που είπα εγώ αλλά με κάτι που είπαν οι ειδικοί δασολόγοι.

Θα κλείσω λοιπόν αυτό το άρθρο προβληματισμού, ανεξαρτήτως εαν δεν το δείχνει ο τίτλος, που έχει μπει επίτηδες, με κάτι που γράφει το συλλογικό όργανο των δασαρχών (Εφημερίδα των Συντακτών), ο Χαρδαλιάς είναι επιεικώς ανεπαρκής. Η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων αποδίδει στην Πυροσβεστική το κακό συντονισμό και την υπερβολική εξάρτηση από τα εναέρια μέσα και επισημαίνει ότι ήταν λάθος ο διαχωρισμός της πρόληψης από την καταστολή των πυρκαγιών που είχε γίνει το 1998 και ζητεί άμεση αλλαγή του νομικού πλαισίου για την αντιπυρική προστασία των δασών. Αυτά γράφει ο τίτλος του ρεπορτάζ που μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας τον σύνδεσμο.

Χωρίς να είμαι ο ειδικός, όλο αυτό που έγραψα πιο πάνω συνοψίζεται και βεβαίως αναλύεται καλύτερα από τους ειδικούς, που ζητούν πέρα τουτου την δημιουργία πυροφυλακίων και αντιπυρικών ζωνών. Εαν κύριε πρωθυπουργέ (Μεσσία) ακούσεις τους ειδικούς, το γαμιέσαι θα γίνει μπράβο, αλλιώς θα στεναχωρείς μόνιμα τους υπαλλήλους σου στα κανάλια και δεν πρέπει.

Το Luben άλλωστε είχε αναδείξει ήδη την επιδημιά του γαμιέσαι από τον Ιούλιο. Μια επιδημιά που τείνει προς εξάπλωση και να δούμε πως θα εκφραστεί στις κάλπες που έρχονται κατά τις εκτιμήσεις μας, σύντομα.

Loading

One thought on “Μητσοτάκη Γαμιέσαι

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO