Να μην υποβαθμιστούν οι Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Λήμνου ζητά η δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου και το ΚΚΕ

Να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Λήμνο με την κατάργηση της τοπικής διεύθυνσης ΕΦΚΑ Λήμνου και τη μετατροπή του σε “Αποκεντρωμένο Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης” , ζητούν με ερώτηση που καταθέτουν βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή αλλά και με επιστολή της δημάρχου του Αγίου Ευστρατίου στον Υπουργό Εργασίας.

Να μην υποβαθμιστούν οι Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Λήμνου ζητά η δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου και το ΚΚΕ

Όπως σημειώνει η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακκαλή στην επιστολή της, η απόφαση αυτή θα έχει ως συνέπεια το γραφείο της Λήμνου να μην μπορεί πλέον να διεκπεραιώνει υποθέσεις της Π.Ε. Λήμνου όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά να τις προωθεί στην τοπική διεύθυνση Μυτιλήνης με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των δύο νησιών να χρειάζεται να μετακινηθούν στη Λέσβο.

Αντίστοιχα στην ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «αυτό το Υποκατάστημα καλύπτει τα ακριτικά νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, με πολλές ανάγκες, εξυπηρετεί χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, μέρος των δημόσιων υπαλλήλων, ΑμεΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ΚΕΠΑ), συνδέεται με σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή, έχει την ευθύνη για τη χορήγηση σειράς επιδομάτων (λοχείας, ασθένειας, εργατικών ατυχημάτων, αναπηρίας κ.ά.), ελέγχουν τα στοιχεία μητρώου των ασφαλισμένων και άλλα.

Η απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ να υποβαθμίσει το Υποκατάστημα της Λήμνου, είναι αποτέλεσμα των αντιασφαλιστικών ανατροπών στις οποίες συνέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε πρόσφατα ένα βήμα παραπέρα με τη μεταφορά υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες, όπως η έκδοση των συντάξεων, που θα επιβαρύνει οικονομικά τους ασφαλισμένους για υπηρεσίες που έχουν χρυσοπληρώσει μια ζωή.”

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε:

-Να ακυρωθεί αμέσως η απόφαση υποβάθμισης του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στη Λήμνο.

-Να στηριχτούν συνολικά οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο με μόνιμο προσωπικό, ώστε να εκδίδονται τα πιστοποιητικά αναπηρίας από το ΚΕΠΑ άμεσα και να αναβαθμιστεί το σύνολο των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους

Επίσης το ΚΚΕ κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή και την επιστολή της δημάρχου Αγίου Ευστρατίου στον Υπουργό Εργασίας

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.