Αλ. Χαρίτσης: Η εικόνα που περιμένουμε να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βιώνουν οι πολίτες

Αλ. Χαρίτσης: Η εικόνα που περιμένουμε να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βιώνουν οι πολίτες

«Η ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ξηλωθεί από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5». Παράλληλα, μίλησε για το «κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες που επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημειώνοντας ότι από τις 16 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει επίκαιρη επερώτηση για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί και ακόμα δεν έχει καν συζητηθεί στην Βουλή. Ηεξωραϊσμένη εικόνα που περιμένουμε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βιώνουν οι πολίτες».

Ως προς το ασφαλιστικό, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «οι φορολογούμενοι θα επωμιστούν το υπέρογκο κόστος μετάβασης στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει την δημοσιονομική σταθερότητα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας», καθώς «για τα επόμενα 40 χρόνια το όποιο αναπτυξιακό πλεόνασμα θα πρέπει να καλύπτει την τρύπα του νέου συστήματος αντί να στηρίζει την πραγματική οικονομία». Έκανε λόγο για «λογική αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή που έχει αποτύχει διεθνώς», αναφέροντας ότι «μια σειρά από χώρες εγκατέλειψαν άρον – άρον το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, καθώς είδαν το κόστος και τους κινδύνους που περιέχει». Κατόπιν αυτών καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «μετά την διάλυση της εργασίας, τον νέο πτωχευτικό νόμο και τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από τα ΑΕΙ, δημιουργεί άλλο ένα πεδίο ανασφάλειας για τους πολίτες».

«Βλέπουμε», είπε, «μια επανάληψη της καταστροφικής πολιτικής που ζήσαμε πριν από 10 χρόνια, όταν οι τότε κυβερνήσεις προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι θα ξεπεραστεί η κρίση αν ισοπεδωθεί η εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία». Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στο «νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, με το οποίο η κυβέρνηση περιορίζει την προστασία σε αιγιαλό και παραλία». «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από λογικές πλιάτσικου στην δημόσια περιουσία», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock