Πληθώρα ένταξης νέων μελετών έργων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

Πληθώρα ένταξης νέων μελετών για έργα υποδομών που αφορούν τα νησιά του Νομού μας, εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου, με αφορμή την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.

Πληθώρα ένταξης νέων μελετών έργων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

Μελέτες που η ωρίμανσή τους εξασφαλίζει την ετοιμότητα της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων σε χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποίησης δράσεων με ορίζοντα δεκαπενταετίας.

Παράλληλα εγκρίθηκαν 150.000 € που θα δοθούν με προγραμματική σύμβαση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για το έργο «Βελτίωση Βατοτητας Δρόμου Πρόσβασης από Επαρχιακό Δρόμο Παγώνδα-Σπαθαραίοι προς Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα Σάμου». Για την αντιπλημμυρική προστασία εγκρίθηκαν δράσεις για την οριοθέτηση των ρεμάτων «Λιόλια» στο Ηραίο και «Φουρνιώτικο» στο Καρλόβασι.

Με παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη και άμεση αποδοχή από τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, εγκρίθηκε το έργο «Κατασκευή Έργων για τον Καθαρισμό Πλακοσκεπούς Αγωγού, Συνέχεια του Ρέματος «Λιόλια» στον Οικισμό Ηραίου» που θα εκτελεσθεί εντός του πολεοδομικού ιστού.

Σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάχης Σάμου αναφέρει:

«Θα ήταν όμως απρέπεια εκ μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε δημόσια τον διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Γκρέτσα, που ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Αντιπεριφέρειας διάθεσε μηχανήματα έργων για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών του νησιού μας, όπου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας το τελευταίο διάστημα επιχειρούν σε ρέματα. Ο κ. Ταξιάρχος πέραν των υπηρεσιακών καθηκόντων του, αναδεικνύεται σε πραγματικό φίλο των Σαμιωτών, καθώς σε αιτήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, ενεργεί με σύνεση και ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων.»

Σαμιακό βήμα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading